Het stranduitje is vaste prik

Het stranduitje is vaste prik

“Als we de kans krijgen, trekken we er samen op uit. Sowieso gaan we ieder jaar naar het strand!” Ton van den Dorpe (76), Truus Viveen-Boelrijk (86) en Cobij Tousain (84) genieten samen van een stranduitje van het Nationaal Ouderenfonds. Ontdek waarom de dames graag meegaan.

Vrienden voor het leven

De drie dames kennen elkaar nog maar enkele jaren, maar dat maakt de vriendschap niet minder hecht. “Ik heb Ton ontmoet bij het zwemmen. Er was meteen een klik! Truus kennen wij dan weer van de bingo. Sindsdien ondernemen we samen allerlei dingen. We zien elkaar regelmatig. We zijn heel content met elkaar!”, vertelt mevrouw Tousain.

Niet stilzitten

Mevrouw van den Dorpe is blij met haar actieve vriendinnen. “We hebben veel meegemaakt. Onze echtgenoten zijn overleden. Het is dan belangrijk om niet stil te blijven zitten; om juist dingen te ondernemen. Er is nog zoveel te doen en te beleven. Nadat mijn man overleed, bleef ik naar zwemmen en de bingo gaan. Daardoor ontmoet je nieuwe mensen en krijg je echte contacten met elkaar. Gelukkig rijd ik ook nog auto. Ik kan zelf op pad en leuke dingen doen. Heerlijk!”

Vaste prik

De dames doen van alles samen. “Als we de kans krijgen, trekken we er samen op uit. We wonen vlakbij elkaar, dus we komen veel bij elkaar over de vloer voor een kopje koffie of om samen te eten. We gingen zelfs met zijn drieën op vakantie. Het strand is vaste prik!”, somt mevrouw Viveen-Boelrijk op.

Genieten op het strand

“Het echte strand is voor ons wel voorbij. Nu pakken we een boulevardje, of zitten op het terras. En natuurlijk gaan we lekker lunchen zo meteen! Verder laten we het op zijn beloop. Ja, de stranduitjes zijn echt favoriet. Even lekker genieten en uitwaaien”, vertellen de dames enthousiast.

Ook een dagje genieten op het strand?

Het Ouderenfonds organiseert ook dit jaar weer de geliefde stranduitjes. Tijdens 50 stranduitjes gaan we naar de badplaatsen Kijkduin, Petten aan Zee, Hoek van Holland, Domburg, Texel en Ameland.

Gaat u met ons mee?

Programma stranduitje

We ontvangen u om 11 uur met een kopje koffie of thee met gebak. Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand. U kunt gratis gebruik maken van onze strandrolstoelen en wij zorgen voor voldoende vrijwilligers die u kunnen helpen waar nodig. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of een fruitsap en fruit. Daarna kunt u weer heerlijk het strand op of een wandeling maken. Om 14.30 uur maken we ons klaar voor vertrek.

 

Meer informatie over alle stranduitjes en aanmelden vindt u op www.ouderenfonds.nl/evenementen.

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!