Huis Verwolde, adellijk erfgoed met een bijzonder verhaal in de Achterhoek

Huis Verwolde, adellijk erfgoed met een bijzonder verhaal in de Achterhoek

Op huis Verwolde in het Achterhoekse Laren woonde één adellijke familie wel zes generaties lang. De laatste bewoner draagt het huis in 1976 over aan Geldersch Landschap & Kasteelen. Hiermee komt voorgoed een einde aan 200 jaar privé bewoning door de familie van der Borch. Het huis wordt na een algehele onderhoudsbeurt zowel ‘upstairs’ als ‘downstairs’ in historische trant ingericht en in 1982 opengesteld voor publiek. Nu kun je er als bezoeker terug in de tijd gaan. Perfect ingericht, alsof de familie er nog steeds woont. Bekijk op eigen gelegenheid of tijdens een rondleiding de privévertrekken en zie hoe het azuurblauwe bloemetjesbehang in de Chinese kamer nog steeds aan de muur schittert.

Kijkje in de keuken: zo leefde het personeel

Maak op een interactieve manier kennis met de bewoners en hun personeel in het onderhuis. Ook leuk voor kinderen. Ze kunnen op het bed van de huisknecht liggen, een bloemenboeket samenstellen en een monogram op bestek tekenen. In de voormalige keuken is een theeschenkerij gevestigd, waar iedereen een kopje koffie of thee kan drinken.

Huis VerwoldeZoek de negenling

Sluit je bezoek af met een wandeling in de tuin van dit landgoed in de mooie Achterhoek.
Bijzondere bomen vind je buiten in de tuin en op het landgoed. Geldersch Landschap & Kasteelen herstelde ook de tuinaanleg uit 1926 naar ontwerp van Hugo Poortman. De kleurige bloemenborders in de tuin zijn het ontwerp dat Liesbeth Canneman-Philipse in 1981 maakte. Daar kun je tijdens openingstijden altijd komen wandelen. Ga met de bijzondere bomenroute op zoek naar de zakdoekjesboom en de negenling.

Country & Garden Fair

Gooi je hakken uit en trek je laarzen aan! Bereid je voor op een gezellig buitenevent op 9 t/m 12 mei. De zomerse bloei van bloemen en planten zet zich in, de natuur herleeft: het is voorjaar op haar mooist. Tijdens de Country & Garden Fair beleef en geniet je van het voorjaar en de overgang naar de zomer.

 

Word geïnspireerd door exposanten die diverse huis & tuin accessoires presenteren, zowel klassieke als nieuwe items, van antieke tot vintage en brocante. Daarnaast wordt ook de nieuwste voorjaarsmode gepresenteerd, van jas tot hoed, tijdens de modeshow. En natuurlijk is er volop gelegenheid om je te laten verrassen door ambachtelijk gemaakte gerechten bij diverse foodtrucks, omringd door gezellige livemuziek. Meer info & tickets: www.glk.nl/verwolde.

Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren
verwolde@glk.nl
www.glk.nl/verwolde

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!