Incontinentie: Conveen Optima externe katheter

Incontinentie: Conveen Optima externe katheter

Vaak gezien als iets dat veel voorkomt bij vrouwen als ze ouder worden. Maar mannen kunnen ook te maken hebben met ongewild urineverlies. Het aantal wordt geschat op 300.000. Vooral op latere leeftijd komt dit voor. De oorzaken kunnen o.a. zijn: prostaatproblemen, urineweginfecties en/of leefgewoontes.

 

Automatisch is dan de eerste gedachte dat men een absorberend verband moet gaan dragen. Er is van alles mogelijk in de behandeling: training van bekkenbodemspieren, aanpassen van leefstijl of medicatie. Maar als opvangmateriaal is er nog een andere oplossing voor mannen: een externe katheter met urine-opvangzak. Een discreet alternatief dat door veel mannen gebruikt wordt en een actief leven niet in de weg staat. Onderzoek wijst uit dat 69% van de mannen de voorkeur geeft aan het gebruik van de Conveen® Optima externe katheter boven het gebruik van absorberend verband.

IncontinentieEen externe katheter met urine-opvangzak

Een externe katheter is een zachte huls die net als een condoom over de penis wordt afgerold, met dit verschil dat het een speciaal trechtervormig uiteinde heeft waaraan een urine-opvangzak wordt gekoppeld. De urine-opvangzak wordt meestal met behulp van beenbandjes gefixeerd op het been.

Voordelen:

• U kiest de externe katheter en urine-opvangzak die past bij uw situatie
• De katheter blijft 24 uur zitten
• U leegt de urine-opvangzak eenvoudig door het aftapkraantje te openen
• Het systeem is onzichtbaar
• Geen onaangename geurtjes
• Huidvriendelijk

 

“Ik voel me nu weer vrij om te gaan en staan waar ik wil”

Incontinentie

Tot zijn grote frustratie merkte de heer Crezee (75 jaar) dat incontinentie hoe langer hoe meer zijn leven ging bepalen. De ellende van nat worden bij elke inspanning, de schaamtegevoelens daarover, het nare gevoel van wandelen met een ‘pak verband’ tussen je benen. Het was vermoeiend en ontmoedigend.

 

Hij liet zich echter niet ontmoedigen en bleef zijn behandelend arts om oplossingen vragen. En die heeft hij nu: met de Conveen Optima externe katheter. Hij heeft het vertrouwen om zich weer helemaal vrij te voelen en kan weer net zo actief leven als hij wil.

 

“Ik vind Conveen Optima echt het ei van Columbus, nu ziet niemand het meer als ik urine verlies.”

Meer informatie:

Zelf de voordelen ervaren of meer informatie ontvangen over de Conveen Optima externe katheter?
Ga naar www.coloplast.to/wijzer of bel 0800 -229 898.

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!