Internationale  Glaucoomweek:  Krijg geen spijt, check op tijd!

Internationale Glaucoomweek: Krijg geen spijt, check op tijd!

Tijdens de Internationale Glaucoomweek van 11 tot 17 maart 2024 wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de oogaandoening glaucoom.

glaucoomGlaucoom

Glaucoom is een veel voorkomende, chronische oogaandoening. Bij glaucoom raakt de oogzenuw beschadigd. Veel mensen met glaucoom hebben een hoge oogdruk, maar dat hoeft niet. Wat precies de oorzaak is van glaucoom, is nog onbekend. Bij glaucoom sterven de vezels van de oogzenuw geleidelijk af, waardoor delen van het gezichtsveld verdwijnen. Dat begint vaak aan de randen (periferie), maar soms ook in het centrum van het gezichtsveld.

Krijg geen spijt, check op tijd

Tijdige diagnose kan schade aan je ogen en zelfs blindheid of ernstige slechtziendheid voorkomen. Wanneer er eenmaal glaucoomschade aan het oog is opgetreden, kan deze niet meer hersteld worden.

 

glaucoomDe Oogvereniging vraagt daarom aandacht voor tijdige opsporing van glaucoom. De animatievideo met de boodschap ‘krijg geen spijt, check op tijd’ wordt tijdens de glaucoomweek 2024 afgespeeld op wachtkamerschermen in ziekenhuizen, bij apothekers én in 670 huisartspraktijken. Ook zijn er een aantal (gratis) bijeenkomsten bij te wonen over glaucoom en kun je het webinar over glaucoom en voeding volgen. Meer informatie verkrijg je via de qr-code op deze pagina. Je kunt via de informatiepagina ook de animatievideo bekijken en verschillende podcasts over glaucoom beluisteren. Geen smartphone bij de hand? Kijk op: www.oogvereniging.nl/glaucoom.

 

Voor vragen over (leven met) glaucoom of andere oogaandoeningen kun je contact opnemen met de Ooglijn: 030-294 54 44 of ooglijn@oogvereniging.nl.

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!