Is uw testament  nog up-to-date?

Is uw testament nog up-to-date?

Wellicht herkent u het: u bent jaren geleden getrouwd en hebt toen testamenten laten opmaken. Of misschien heeft u samen met uw partner een woning gekocht en heeft u toen meteen een testament op laten maken. Maar weet u precies wat er in uw testament staat? Weet u bijvoorbeeld wat er gebeurt met uw vermogen na uw overlijden? En wie heeft u aangewezen als executeur? Indien uw testament ouder is dan vijf jaar, is het verstandig om deze te laten checken bij een EPN notaris.

Uw testament up-to-date houden

Het leven verandert snel. Misschien heeft u in de tussentijd kinderen of kleinkinderen gekregen, bent u gescheiden en hertrouwd of heeft u een andere woning gekocht. Al deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat uw situatie verandert en dat kan gevolgen hebben voor uw testament.

 

Daarnaast zijn er jaarlijks veranderingen in de wet die eventueel aanpassingen met zich meebrengen. Het is belangrijk dat u juist op die momenten uw testament controleert. U wilt immers niet dat uw erfgenamen later voor vervelende verrassingen komen te staan. Zorg ervoor dat u er zeker van bent dat uw testament bij u past en actueel is.

testamentNog geen testament?

Heeft u nog geen testament? Laat dan uw testament vastleggen door een EPN estate planner. Een EPN estate planner helpt u en zorgt ervoor dat uw wensen worden vastgelegd. Een EPN estate planner kijkt verder dan alleen de nalatenschap en kijkt, samen met u, ook naar andere regelingen. Denk daarbij aan een samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden, pensioenregelingen, levensverzekeringen, statuten van vennootschappen waarin u aandelen heeft, aandeelhoudersovereenkomsten, enzovoorts.

Waarom een EPN estate planner?

• EPN estate planners zijn allemaal (kandidaat-)notaris. Hierdoor kan het advies van de EPN estate planner direct worden uitgewerkt in een of meer notariële akten, zoals een testament.
• Alle estate planners van EPN zijn lid van de Koninklijk Notariële Beroeps-organisatie. Dat waarborgt dat ze met verstand van zaken naar uw belangen kijken. Ook vallen EPN estate planners onder het notariële tuchtrecht.
• De Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) is de oudste en de grootste notariële specialistenvereniging.

 

Wilt u meer weten over het testament en wat een EPN estate planner voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een EPN estate planner:
https://epn-notaris.nl/overzicht-leden/

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!