Karlovy Vary – een kuuroord met klassieke charme

Karlovy Vary – een kuuroord met klassieke charme

Het is waar dat we vaak de neiging hebben om zuidelijk gelegen bestemmingen te kiezen wanneer het gaat om onze vakantie zonder aandacht te schenken aan de mogelijkheid van een ontspannen vakantie in Centraal of zelfs Noord Europa. En juist hier, vaak zelfs helemaal niet ver weg, vindt u de gelegenheid om onvergetelijk ontspannen momenten door te brengen, ver weg van het massatoerisme.

 

Karlsbad (Karlovy Vary in het Tsjechisch) is vernoemd naar Keizer Karel IV en ligt in de republiek Tsjechië. Het is één van die bestemmingen die alles heeft voor een ontspannen verblijf. Wanneer u dit artikel gelezen heeft zult u zich afvragen waarom u er nog niet bent geweest!

Spadreams Karlovy VaryWaarom kiezen voor Karlsbad?

Het ligt op een ideale locatie!

Op slechts 10 minuten van het vliegveld is de spa van Karlsbad makkelijk en snel te bereiken. Dit is buitengewoon ideaal wanneer u slechts een kort verblijf op het oog heeft. Gelegen in een vallei waar de rivieren Tepla en Ohře samenkomen biedt Karlsbad u groene, aantrekkelijke landschappen waardoor u niet alleen uitnodigt wordt om de stad te ontdekken maar ook om lange wandeltochten in de vrije natuur te gaan maken. En wanneer u dan toch wat langer vrij heeft raden wij u aan om één of meerdere dagen, voor of na uw verblijf, aan de hoofdstad Praag te wijden, per auto of met de trein, dat op slechts 2 uur van Karlsbad ligt.

 

Karlsbad is ook de belangrijkste van de drie steden (Karlsbad, Mariënbad en Franzensbad) gelegen in de befaamde thermische driehoek van West Bohemen. Rijk aan een lange thermale traditie bieden de plaatselijke hotels diverse programma’s voor thermale kuren, gewichtsverlies, F.X. Mayr en kwalitatief hoogwaardige drinkkuren.

Uniek thermaal water

Er bevinden zich ongeveer 13 thermale bronnen (30-72°C) van vulkanische oorsprong in Karlsbad. Dit thermale water is ideaal voor drinkkuren, thermale kuren, detox en gewichtsverlies – afhankelijk van de gebruiksduur.

 

Het thermale bronwater wordt geschonken in speciale porseleinen bekers die typisch zijn voor de regio Karlsbad. Het heeft een gunstig en rustgevend effect op de gezondheid, speciaal als het gaat om leverziektes, alvleesklierkanker, spijsverteringsproblemen, diabetes, metabolische klachten, overgewicht, het bewegingsapparaat en orgaanregeneratie. Veel mensen die een drinkkuur in Karlsbad hebben geprobeerd hebben positieve resultaten geconstateerd en komen elk jaar terug.

 

SpaDreams heeft een breed aanbod aan hotels die gezondheidskuren aanbieden in het klassieke Karlovy Vary. Tijdens uw verblijf in één van de SpaDreams partnerhotels wordt de drinkkuur gecombineerd met professionele, medische begeleiding, gezonde voeding en sportieve activiteiten in de vrije natuur die het mogelijk maken nog betere resultaten te behalen. Om deze reden raden wij een verblijf van 2 tot 3 weken aan voor het beste resultaat.

 

Een andere kuur is de F.X. Mayr-kuur die erg gewaardeerd wordt door liefhebbers van gezondheidsreizen en die eveneens aangeboden wordt door onze hotels in Karlsbad. Deze vastenkuur is vernoemd naar Franz Xaver Mayr die kuurarts was in Karlsbad. Ook wel «brood-en-melkkuur» genoemd heeft ze als doel het metabolisme te stimuleren en het lichaam te ontgiften teneinde de effectiviteit van de darmen te herstellen waardoor een licht gevoel ontstaat.

Een actieve streek

In de omgeving van Karlsbad worden talrijke verschillende evenementen georganiseerd. Sommige festivals vinden elk jaar plaats en zijn heel bekend geworden. Talloze bezoekers worden hierdoor elk jaar verwelkomd.

 

U heeft het inmiddels al wel begrepen, Karlsbad is een ideale bestemming wanneer u een gezondheidsverblijf wilt doorbrengen en tegelijkertijd de cultuur en de omgeving van de stad wilt ontdekken. U vindt het perfecte hotel in de SpaDreams selectie van beschikbare hotels in Karlsbad.

 

Het uitgebreide aanbod aan medische en thermale kuren, met name in Hongarije of in de andere regio’s van de Tsjechische republiek, zal u echter ook in verleiding brengen bij SpaDreams een kuurreis te boeken. Of wanneer u toch liever van de voordelen van de gezonde zeelucht wilt profiteren, aarzel dan niet om een blik te werpen op de SpaDreams thalassokuren.

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!