Kasteel Ammersoyen – Ontdek de onbekende middeleeuwen!

Kasteel Ammersoyen – Ontdek de onbekende middeleeuwen!

Tijdens een bezoek aan kasteel Ammersoyen ontdek je dat de middeleeuwen misschien wel heel anders waren dan je dacht; wat is feit en wat is fictie? In kasteel Ammersoyen ontdek je de onbekende middeleeuwen! En heel bijzonder: vrijwilligers en archeologen puzzelen er de scherven uit de slotgracht aan elkaar.

 

Kasteel Ammersoyen van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) is gelegen in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard tussen Zaltbommel en ’s Hertogenbosch. Het werd gebouwd rond 1300 en is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van ons land. Tijdens een bezoek kom je van alles te weten over de geschiedenis en de enorme archeologisch collectie van deze indrukwekkende burcht en neem je een duik in de middeleeuwen.

Feiten en fictie

Tijdens je tocht door de zalen en torens van het kasteel ontdek je dat de middel-
eeuwen misschien wel heel anders waren dan je dacht. Zaten jonkvrouwen hulpeloos in de vensterbank te borduren? Dronk iedereen slap bier? Waren de middeleeuwen grauw en vies? In kasteel Ammersoyen ontdek je de feiten en fictie rondom de middeleeuwen.

Kasteel AmmersoyenVrij ronddwalen

In het kasteel mag je vrij ronddwalen en iedere trap beklimmen. En je kunt zelf de duur van je bezoek bepalen! Volg de korte hoofdroute langs de hoogtepunten zoals de imposante Grote Zaal met een middeleeuws banket, het sfeervolle vrouwenverblijf en de spannende ‘kerker’. Hoogtepunt is ook de brouwkelder met de recent opgegraven middeleeuwse brouwoven, waar je leert hoe in de middeleeuwen bier gebrouwen werd. Meer tijd? Ga op ontdekkingstocht met vier dwaaltochten die je via spannende muurtrappen naar iedere uithoek van het kasteel leiden.

Puzzelen met scherven

Neem zeker ook een kijkje in het Schervenlab, waar vrijwilligers en archeologen de vele duizenden scherven die gevonden zijn in de gracht aan elkaar puzzelen. Misschien mag je zelfs wel meepuzzelen!

Terras en tuinen

Sluit je bezoek af op het terras van het Koetshuis met een drankje of lunch met prachtig uitzicht op het kasteel. Op het kasteelterrein geniet je van twee middeleeuwse tuinen of maak een wandeling om de gracht. Het kasteel beschikt over een kasteelwinkel met leuke souvenirs en cadeau artikelen.

 

Kasteel Ammersoyen ligt in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard. Je kunt in de omgeving prachtig fietsen en wandelen. De route ‘Groots genieten van Kasteel Ammersoyen’ van Happen en Trappen is een aanrader. In deze prachtige fietsroute is een bezoek aan het kasteel opgenomen en geniet je onderweg op verschillende locaties van een keuze uit heerlijke gerechten. Of wandel eens over klompenpad Het Baanbrekerpad dat langs Ammersoyen en door de prachtige uiterwaarden loopt.
happenentrappen.nl/route/231

 

Wist je dat er op Kasteel Ammersoyen het hele jaar activiteiten worden gehouden? Van speciale rondleidingen tot middeleeuwse activiteiten voor kinderen?

 

Voor groepsuitjes is kasteel Ammersoyen ook een leuke bestemming. Van een rondleiding met de hele groep tot een dagvullend arrangement; iedereen is van harte welkom!

Meer informatie

Website: www.glk.nl/ammersoyen
Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
073- 5949582

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!