Kerst in Zuid-Limburg

Kerst in Zuid-Limburg

Het wordt weer kouder en
het schemert steeds vroeger.
Tijd voor de open haard,
kaarsjes en gezelligheid.
En de unieke kerstsfeer in de
Zuidelijkste provincie van Nederland!

 

Want tegen het einde van het jaar verandert Zuid-Limburg in dé kerstregio van Nederland. Met sfeervolle evenementen, sprookjesachtige verlichting, kerstbomen en misschien wel weer een pak sneeuw op de Limburgse heuvels. In de verschillende steden en dorpjes is dan zó veel te beleven voor een dagje uit, een lang weekendje of zelfs een hele week weg!

Valkenburg, de kerststad van Nederland (18 nov. t/m 8 jan. 2017)

Het gerucht gaat dat de Kerstman eigenlijk uit Valkenburg aan de Geul komt… Want naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg weer in Kerst-stad Valkenburg in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland. Duizenden lichtjes, kerstbomen, engeltjes en soms onverwacht een pak sneeuw, dompelen Valkenburg helemaal in kerstsfeer. De twee unieke ondergrondse kerstmarkten in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot genieten internationale bekendheid. Maar ook bovengronds is er genoeg te beleven: bijvoorbeeld de Christmas Parade, de Kerstmarkt Santa’s Factory, Santa’s Village op het Th. Dorrenplein of de culinaire wandeling Route d’Amuse langs de beste restaurants. Geen wonder dat Valken-burg dé kerststad van Nederland is!

kerst-in-zuid-limburg-2Wèntjerdruim, beleef de kerst in Sittard! (9 dec. t/m 7 jan. 2017)

De historische binnenstad van Sittard verandert iedere winter in een betoverende en intieme winterstad. Wèntjerdruim is een winterse droomwereld, met een sfeervol verlichte Markt en een binnenstad gevuld met een bijzonder aantrekkelijk palet aan horecagelegenheden en unieke winkels. Met fraai versierde gevels en winterbomen en o.a. een overdekte ijsbaan en kerstmarkt op de prachtige historische Markt. Overal in de binnenstad zijn leuke activiteiten in wintersfeer, met muziek en live optredens georganiseerd. Bezoek ook het Limburgs Kerstcircus of geniet van Bourgondische lekkernijen
tijdens de Amuse Tocht Sittard.

Geniet van winters Parkstad

Het dynamische Parkstad Limburg is een regio dat bol staat van de contrasten. Met talrijke grote en kleine attracties en natuurlijk met de grootste shoppingboulevard van Europa, die het hele jaar door bruist van leven. Ook in de winter is Parkstad Limburg meer dan de moeite waard. Onlangs won Parkstad de Tourism for Tomorrow Award, met als titel ‘Beste Reisbestemming ter Wereld’. Wat dacht u van gezellig kerstshoppen in Heerlen, de Kerstwereld Rolduc bij het grootste abdijcomplex van de Benelux of de Kerst Express over de Miljoenenlijn? Dit is slechts een kleine greep uit de winteractiviteiten in deze unieke Limburgse regio!

Ontdek de unieke winterse sfeer in het Heuvelland

Het schitterende vijfsterren landschap, kerststalletjes, Bourgondisch genieten, kribkes, een Mariagrot met kruisbeeld en heel veel lichtjes. Kortom, alle ingrediënten voor een prachtige beleving van het kerstgevoel volmaken het sprookje in het Limburgse Heuvelland. Met een beetje geluk laat Koning Winter ook nog van zich spreken en zorgt hij voor een prachtig winters sneeuwdek met zacht winterlicht. Onderneem een winterwandeling via één van de schilderachtige routes. Dan zorgen vele gezellige cafeetjes en restaurantjes tussendoor of na afloop wel voor het ultieme wintergevoel! Beleef een winter als nooit tevoren in het Limburgse Heuvelland!

Overnachten in de Kerstregio van Nederland

In de kerstperiode is er in Zuid-Limburg zó veel moois dat wij u willen laten zien en ervaren; daar kunt u beter een paar dagen extra voor uittrekken. VVV Zuid-Limburg informeert en adviseert u vakkundig over de verblijfsmogelijkheden tijdens de kerst. Wilt u overnachten in een hotel, groepsaccommodatie, bungalowpark, vakantiewoning, kasteel of op een camping? Er zijn diverse verblijfs-mogelijkheden met een grote diversiteit aan prijsklassen en faciliteiten. Wij wijzen u graag de weg!

Infomatie & reserveringen

Wenst u meer informatie over de kerstactiviteiten in Zuid-Limburg of wilt u vooraf een overnachting of
wandel- amusetocht boeken? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag op weg.

 

T. 0900-555 9798 (€ 1,- p.g.)
E. info@vvvzuidlimburg.nl

 

Ga voor een overzicht van alle kerst-evenementen en tickets in deze schilderachtige regio naar:
www.kerstinzuidlimburg.nl.

 

 

vvv-zuid-limburg

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie