Keuzewijzer geeft overzicht van zorgverzekeringen bij dementie

Keuzewijzer geeft overzicht van zorgverzekeringen bij dementie

Goede informatievoorziening over de zorgverzekering bij dementie is erg belangrijk. Daarom vergelijkt Alzheimer Nederland jaarlijks de tien grootste ziektekostenverzekeraars op een aantal thema’s, zoals mantelzorg, casemanagement dementie en hulpmiddelen. In de Keuzewijzer 2021 worden tien zorgverzekeraars met elkaar vergeleken en weet je waar je op kunt letten als je te maken hebt met dementie.

 

Bij veel zorgverzekeraars is niet goed terug te vinden welke zorgkosten bij dementie worden vergoed. Zo kan in het vergoedingenoverzicht informatie over casemanagement dementie ontbreken, of is die weggestopt in verzekeringsvoorwaarden. ‘Terwijl mantelzorgers de casemanager juist zien als een van de meest noodzakelijke vormen van ondersteuning én vaak niet weten waar de hulp beschikbaar is om het langer vol te kunnen houden’, zegt Julie Meerveld, manager Belangenbehartiging van Alzheimer Nederland.

 

Alzheimer Nederland wil dat de informatie over dementiezorg goed te vinden is en is constant in gesprek met hen voor meer openheid en betere hulp voor mensen met dementie. Zo krijgen zorgverzekeraars advies om de informatie over de vergoedingen voor dementiezorg op hun site (nog verder) te verbeteren.
Om mensen te helpen bij hun keuze voor een zorgverzekering, heeft Alzheimer Nederland de keuzewijzer opgesteld. In de keuzewijzer wordt uitgelegd welke dementiezorg wordt vergoed en onder welke verzekering die valt. Daarbij gaat het onder meer om mantelzorgondersteuning, de mantelzorgmakelaar en respijtzorg. Maar ook om vervoer, hulpmiddelen of hospices.

zorgverzekering dementieDe keuzewijzer vind je hier

www.alzheimer-nederland.nl/zorgverzekering

7 tips om een zorgverzekering te kiezen bij dementie

Weet jij welke zorg bij dementie wordt vergoed door de zorgverzekering? Bij het kiezen van een zorgverzekering is het handig om te weten waarop je kunt letten. Wij geven je tips zodat je makkelijker een zorgverzekering kunt kiezen die bij de situatie en behoeftes past.

 

1. Start altijd bij de diagnose
2. Vanuit de basisverzekering heb je recht op een casemanager dementie
3. Check onder welke voorwaarden vervoer verzekerd is
4. Wijkverpleging zit in de basisverzekering
5. Vraag mantelzorgondersteuning aan
6. Aanvullende verzekering in verpleeghuis vaak niet nodig
7. Vergelijk de aanvullende vergoedingen per verzekeraar

Lees alle tips en meer uitleg

www.dementie.nl/7-tips-om-een-zorgverzekering-te-kiezen-bij-dementie

 

 

Alzheimer Nederland

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!