Kijk uit voor malafide slotenmakers

Kijk uit voor malafide slotenmakers

Middenin de nacht kwam een Politiekeurmerk bedrijf uit Den Haag bij een bejaarde vrouw. Ze was opgelicht door een malafide slotenmaker. Helaas is deze mevrouw niet de enige. Met de adviezen in dit artikel kunt u voorkomen dat het u overkomt. “Zet nu het telefoonnummer van een betrouwbare slotenmaker in uw telefoon.”

 

Na een poging tot inbraak ging de deur niet meer open. De bejaarde bewoonster belde de politie. Die hielp haar om een slotenmaker te vinden. Helaas was dat een malafide bedrijf. Die kwam en smeerde het kozijn met polyester af. Vervolgens nam hij mevrouw mee naar drie pinautomaten tot in Scheveningen aan toe om in totaal 1600 euro op te halen, zodat zij hem kon betalen.

slotenmakersBelachelijke bedragen

Een gemiddeld slot openmaken en vervangen kost rond de honderd euro exclusief materiaal. Dat vertelt de medewerker van het Haagse Politiekeurmerk bedrijf dat bij mevrouw kwam om de schade die het malafide bedrijf had veroorzaakt te herstellen. “Bij de mevrouw waar het hier over gaat, ging het qua hang- en sluitwerk om tientjes,” zegt hij. “Het is te gek voor woorden, als je ziet wat voor materialen ze plaatsen. Rommel die drie euro kost, verkopen ze voor 75 euro,” gaat hij verontwaardigd verder.

Bel een bedrijf bij u in de buurt

Deze mevrouw is niet de enige die slachtoffer werd van een malafide slotenmaker. “Wekelijks komen er mensen bij mij in de winkel om te klagen dat ze zijn opgelicht. Dat is niet nodig. Zet nu het telefoonnummer van een betrouwbare slotenmaker in uw telefoon. Wacht daarmee niet totdat u hulp nodig heeft, dan kunt u in alle rust kiezen. Kies dan voor een bedrijf bij u in de buurt, een bedrijf dat u kent, of informeer bij familie, kennissen. Want op momenten van stress of paniek kom je gemakkelijk bij een verkeerd bedrijf terecht.”

Meer tips

Met onderstaande tips kunt u voorkomen dat u dit overkomt én krijgen malafide slotenmakers geen kans:
• Zet nu meteen een nummer van een betrouwbare slotenmaker in uw telefoon. Die vindt u op: www.politiekeurmerk.nl/slotenmakers.
• Bel nooit een slotenmaker die als eerste via Google bovenkomt in de zoekresultaten.
• Kijk waar de slotenmaker gevestigd is. Geen adres = geen zaken doen.
• Check snel en gemakkelijk met de Veilig Wonen Scan van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hoe goed uw woning is beveiligd tegen inbraak. U vindt de Veilig Wonen Scan op: www.veiligwonenscan.nl.

 

In verband met de privacy staat het slachtoffer niet op de foto bij dit artikel.

Het CVV

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is een onafhankelijke stichting en werkt aan een veilig en leefbaar Nederland.
www.hetccv.nl
Het CCV is beheerder van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
www.politiekeurmerk.nl

ccv

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!