Walking football, klein van stuk en groots in zijn daden

Walking football, klein van stuk en groots in zijn daden

De zestig gepasseerd en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars walking football, een initiatief van de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds. Cock van Campenhout is 81 jaar jong en regelmatig op het voetbalveld te vinden.

 

Tijdens een clinic laat Cock met zijn teamgenoten van het Rotterdamse OldStars team vv Hillegersberg zien wat walking football inhoudt. Hij scoort en geniet. De kleine aanvaller wordt enthousiast begroet door de gasten zodra hij de plenaire ruimte instapt. “Hé topscorer”, krijgt hij te horen. Hij kan erom lachen. Van oor tot oor zelfs.

walking footballWat is dat, walking football?

Bij OldStars walking football staan plezier en fair play voorop. De regels zijn net even anders dan bij ‘gewoon’ voetbal: Zo mogen de spelers niet rennen, buitenspel bestaat niet en lichamelijk contact is niet toegestaan. Deze regels voorkomen blessures en zorgen ervoor dat voetballen ook nog mogelijk is voor mensen op leeftijd. Inmiddels hebben bijna alle eredivisieclubs en meer dan 160 amateurclubs een eigen OldStars-team.

In beweging blijven

“Het is heel belangrijk voor mij en andere ouderen om in beweging te blijven”, vertelt Cock. Hij voetbalt al sinds zijn vierde. “Ik ben altijd fit geweest. Voetbal is het mooiste spel. Ik combineer nu Oldstars walking football met andere sporten. Wekelijks ben ik in de gymzaal te vinden om mijn lichaam in vorm te houden. En oh ja, heel vroeger heb ik ook aan judo gedaan.”

Tumor achter het borstbeen

In juni 2016 kreeg Cock een naar bericht over zijn gezondheid. Een tumor van drie centimeter was achter zijn borstbeen gevonden. De noodzakelijke operatie bleef niet zonder gevolgen. Zijn stem is grotendeels verloren gegaan. Maar Cock geeft niet op. Als hij zich ergens verstaanbaar maakt, is het op het veld. “Ik speel inmiddels twee jaar mee, het is fantastisch!” De streken van een watervlugge rechtsbuiten wil hij voorlopig nog niet kwijtraken.

De competitie lonkt

De mannen van vv Hillegersberg houden het niet bij trainen en spelen in hun stad. Regelmatig trekken ze erop uit om tegen andere teams te spelen. “Dat is hartstikke leuk om te doen. We ontmoeten daar nieuwe deelnemers en kunnen vooral heerlijk spelen. Ik wil nog wel meer wedstrijden spelen.”

 

We willen dat walking football voor iedereen toegankelijk is. Daarom werken we aan groei van het aantal walking football teams in de regio. In Rotterdam trekt het Nationaal Ouderenfonds bijvoorbeeld op met gemeente Rotterdam. Heeft u interesse om mee te doen met OldStars walking football? Ontdek de clubs bij u in de buurt op www.oldstars.nl of bel met 0800 1325 (gratis).

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!