Kom naar de Dag van het Kasteel

Kom naar de Dag van het Kasteel

Wilt u graag kastelen en buiten-plaatsen bezoeken maar bent u niet goed ter been of afhankelijk van een rolstoel? Dag van het Kasteel maakt het ook voor u mogelijk om optimaal te genieten van exclusieve rondleidingen, proeverijen en tentoonstellingen!

 

Op 6 juni 2022 (tweede pinksterdag) staat Dag van het Kasteel in het teken van Een ramp is van alle tijden. Eén van de grootste collectieve rampen in Nederland vond plaats in het Rampjaar 1672. In 1672 vielen verschillende troepenmachten het land binnen en lieten een spoor van verwoesting achter. Ook kastelen, buitenplaatsen en landgoederen waren vaak slachtoffer van deze oorlog. Op Dag van het Kasteel komt u hierover van alles te weten; over de rampspoed, maar ook over de hoop die gloort. De deelnemende kastelen en buitenplaatsen organiseren tal van bijzondere activiteiten door het hele land.

 

Wist u dat diverse kastelen en buitenplaatsen in Nederland toegankelijk zijn voor mindervaliden? Zo kunt u nog meer genieten van deze bijzondere plekken!

 

Eén van de kastelen, die goed toegankelijk zijn voor minder validen, is Kasteel Hoensbroek. Dit imposante kasteel uit de 13e eeuw is één van de grootste kastelen in Nederland. In het kasteel zijn een mindervalidentoilet en een lift aanwezig. Daarnaast heeft kasteel Hoensbroek een speciale rolstoelroute uitgestippeld. Ook is het grootste deel van kasteel Huis Bergh goed toegankelijk voor mindervaliden. Het middeleeuwse kasteel Huis Bergh, gelegen in de Achterhoek, wordt omsloten door een gracht en een oude vestingwal. In het kasteel is een rolstoellift aanwezig. Deze lift verschaft u toegang tot de hal, de troonzaal, de Italiaanse kamer, twee tijdelijke expositieruimten en de trouwzaal.

 

Dag van het Kasteel

 

In het groene hart van Nederland, de Veluwe, bevindt zich het idyllische kasteel de Essenburgh. In het kasteel is een lift aanwezig die bereikbaar is met een rolstoel.
Ontdek op onze website de andere kastelen en buitenplaatsen die ook geschikt zijn voor een bezoek: www.dagvanhetkasteel.nl/bezoek-kastelen.

 

Naast de feestelijke activiteiten op de locaties biedt Dag van het Kasteel ook verschillende archeotrails aan. Fiets bijvoorbeeld in de provincies Gelderland en Groningen mee met bevlogen experts en maak op 6 juni op unieke wijze kennis met deze archeologische kasteellocaties. We willen u er graag op attenderen dat deze archeotrails ook geschikt zijn voor e-bikers.

 

Bezoek op maandag 6 juni, tweede pinksterdag, één van onze rolstoeltoegankelijke kastelen en buitenplaatsen door heel Nederland die meedoen aan dit evenement. Ze zijn het bezoeken meer dan waard!

 

Plan uw bezoek op www.dagvanhetkasteel.nl

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!