Kom naar de Naasten Ontmoetingsdag op 26 mei 2018

by TerraByte internet services | 26/04/2018 11:34

Een dag vol herkenning, inspiratie, informatie en ontspanning om niet snel te vergeten!

 

“Je wilt er niet aan denken, maar vrijwel iedereen overkomt het op enig moment in zijn leven. Een dierbare wordt ziek. Ernstig ziek. Wat betekent dat voor je dagelijks leven? Praktisch, emotioneel? Het is belangrijk om na te denken hoe je elkaar dan kunt steunen.”, aldus Martin van Rijn, voorzitter Reinier Haga Groep & Oud-Staatssecretaris van VWS.

 

Naasten OntmoetingsdagAls naaste van iemand met een ziekte krijg je veel voor je kiezen, dat wordt weleens vergeten. Alle aandacht gaat vaak naar de patiënt. Bij hart- en vaataandoeningen is daarbij aan de buitenkant meestal weinig te zien. De omgeving beseft vaak niet welke impact zo’n ingrijpende aandoening heeft op het leven van alle betrokkenen, de zieke én zijn dierbaren. Contact met lotgenoten kan helpen.

 

Met die gedachte organiseert “Naasten in Beeld* een bijeenkomst exclusief voor naasten. Ben je partner, ouder, zoon/dochter, broer/zus of goede vriend van iemand met een hart-, vaat- of bloedziekte? Dan is deze dag voor jou. Van harte uitgenodigd!

 

* Naasten in Beeld is een samenwerkingsproject van zes patiëntenorganisaties: Harteraad, STIN, PAH, MPN Stichting, Harten Twee en Alzheimer Nederland.

 

In Nederland hebben 1,4 miljoen mensen een hart- of vaatziekte, het aantal naasten is een veelvoud. Naasten hebben vaak andere vragen en zorgen dan de patiënt, antwoorden zijn moeilijk te vinden. Ze ondervinden net zo veel en soms zelfs meer stress dan de patiënt zelf met alle gezondheidsrisico’s van dien.

 

Onbegrip van de omgeving, verandering van rollen en toekomstplannen, onzekerheid en eenzaamheid worden door velen genoemd. Als ze deelnemen aan sociale activiteiten is het vaak alleen. Uit lotgenotencontact wordt veel steun ervaren. Daarnaast is er behoefte aan informatie en ondersteuning bij het aangaan van het open gesprek in gezin, relatie en met vrienden. Naasten in Beeld probeert aan deze behoeften tegemoet te komen.
Uit: Whitepaper Naasten in Beeld, Dr. Inge Schalkers, 2016

Naasten OntmoetingsdagProgramma

De dag biedt een uitgebreid programma met inspirerende sprekers, boeiende workshops en verrassende activiteiten. En daarnaast natuurlijk gezelligheid, humor en ontspanning met lotgenoten. Er is volop ruimte om ervaringen uit te wisselen. Je bent niet de enige. Speciale gast is Martin van Rijn.

 

Wat maakt toch gelukkig? Hoe vertel ik het mijn kind? Hoe word ik de zorg de baas?

Of: Altijd al eens een stoelmassage willen proberen, kruiden proeven, leren jongleren of een professionele foto van jezelf laten maken? Of gewoon een heerlijke wandeling maken door de bossen met mensen die je écht begrijpen? Kom ook, laat je verwennen, informeren en inspireren!

 

Plaats: Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 te Soesterberg
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Toegang: Gratis inclusief lunch.

Meer informatie en inschrijven:

www.naasteninbeeld.nl/ontmoetingsdag[1]
De eerste ontmoetingsdag vorig jaar was een groot succes, dus wees er snel bij!

 

 

Endnotes:
  1. www.naasteninbeeld.nl/ontmoetingsdag: http://www.naasteninbeeld.nl/ontmoetingsdag

Source URL: https://www.seniorenwijzer.nl/kom-naar-de-naasten-ontmoetingsdag-op-26-mei-2018/