Kroatië Dichterbij dan u denkt

Kroatië Dichterbij dan u denkt

Na slechts twee uur vliegen bent u al in het zonnige Kroatië, een prachtig en veelzijdig land dat ieder jaar weer de harten van vele vakantiegangers steelt. Het rijke culturele erfgoed, de diverse landschappen, mooie stranden en de historie samen met de bruisende energie van de vriendelijke locals maken Kroatië tot een onweerstaanbare bestemming.

 

6 redenen om in 2019 naar Kroatië te reizen:

kroatie1. Overweldigende en ongerepte natuur

Van de kust van de Zuid-Dalmatische eilanden tot de hoogste bergtop in Kroatië, afgewisseld door moeraslandschappen en bosrijke eilanden. Het natuurschoon van Kroatië is ongekend. Maar liefst 10% van het landoppervlak is beschermd natuurgebied. Ontdek de acht nationale parken en de elf natuurparken, waaronder de Plitvicemeren dat door UNESCO wordt beschermd. En wist u dat de Adriatische Zee bij Kroatië de schoonste zee is in Europa? Bijna 98% van de 884 geteste stranden heeft het predicaat ‘uitstekend om te zwemmen’ gekregen. Nu is het aan u om uw eigen stukje paradijs in Kroatië te ontdekken.

2. Geschiedenis bij elke stap

Kroatië ligt op het kruispunt tussen Oost en West en heeft door de jaren heen diverse, bijzondere tradities ontwikkeld. Het is een land met een rijke geschiedenis waar veel verschillende volken, culturen en godsdiensten hun stempel op hebben gedrukt. Het culturele erfgoed gaat verder dan de vele musea, kerken en kathedralen. Het relatief kleine Kroatië telt maar liefst 10 UNESCO-werelderfgoedlocaties. Zitten al sommige ervan in de planning van uw volgende reis door Kroatië?

3. Gastronomie en wijnen

Van noord tot zuid, van oost tot west, elke Kroatische regio heeft zijn eigen culinaire specialiteit. De ligging en historische gebeurtenissen in het land hebben een grote impact gehad op de Kroatische keuken. De Kroaten zijn erg trots op dit erfgoed waaraan ze als tastbaar feit hun uitzonderlijks gastronomie hebben overgehouden. Iets wat ze iedere dag koesteren en uiteraard graag laten zien en proeven. Zoals de uitstekende witte truffel uit Istrië, de bekende schapenkaas van het eiland Pag en de honing van het eiland Hvar. Bent u een wijnliefhebber? Dan is Kroatië de ideale plek! Kroatische wijnen hebben een lange geschiedenis maar beginnen eigenlijk nu pas hun kwaliteiten aan de wereld te tonen.

4. Paradijs voor zeilers

Kobaltblauwe zee, kristalhelder water, smetteloze baaien, natuurparken, heerlijk lokaal eten en een grote diversiteit aan havens om aan te meren. Langs de 6278 km lange Kroatische kust wachten 1244 eilanden, eilandjes, rotsformaties en klippen met duizenden ligplaatsen voor het hele jaar.
Maak een rondreis langs de eilanden van de Kornati-archipel, gooi uw anker uit in een van de vele baaien, geniet van het onderwaterlevenn bij de Pakleni-eilanden, bezoek de beroemde vuurtoren op Palagruža en ga voor anker bij de ongelooflijk mooie Elafiti-eilanden. Dé ingrediënten voor een perfecte zeilvakantie.

5. Ga fietsen en wandelen

Kroatië is een paradijs voor liefhebbers van een actieve vakantie. Onderzoek ieder hoekje van de wilde natuur te voet, te paard of op de fiets. Loop over de paden vanaf de Adriatische Zee tot aan de toppen van de bergen. Kroatië heeft uiteenlopende landschappen die bijzonder geschikt en aantrekkelijk zijn om te ontdekken op de fiets. Maak een ritje door betoverende landschappen in natuurparken en volg de vele wijn- en gastronomische routes. Natuurlijk kunt u uw fiets op elk moment op een ferry inschepen om de eilanden rond te toeren.

6. De weldaad van wellness

Kroatië is een ideale bestemming voor een spetterende vakantie. Het land staat bovenaan de UNESCO-lijst als het gaat om waterrijkdom in Europa. Het beschikt over een groot aantal kuuroorden en 103 mineraalwaterbronnen die bijdragen aan een volledig herstel van lichaam en ziel. Geniet van thermale baden en in meer dan 80 wellnesscentra door het hele land. Kroatië is een unieke oase voor gezond leven waar men gezond leeft, ademt, eet en slaapt! Trakteer uzelf op een reis en laad de batterij weer op.

KroatieWist u dat:

– De Bonte Iris de Kroatische nationale bloem is
– Dubrovnik de oudste Verzekeringswet in Europa uit 1395 heeft
– Het oudste publieke theater van Europa is gebouwd in Hvar in 1612
– De eerste bekende tekening van een parachute (homo volans) het werk is van uitvinder Faust Vrančić (1551-1617) uit Šibenik
– De uitvinder Nikola Tesla (1856–1943) in Kroatië geboren is
– Ivan Vučetić (1858-1925) de uitvinder is van de dactyloscoop, identificatie door vingerafdruk
– Slavoljub Penkala (1871-1922) in 1906 de balpen en de vulpen uitgevonden heeft
– In 1875 thermaal water ‘Lipiker thermalquelle’ werd gebotteld en gedistribueerd in de Oostenrijks-Hongaarse monarchie en Amerika
– Het jaar 1936 als officieel begin van het naturisme op eiland Rab geldt
– Zich in Zadar het eerste zee-orgel ter wereld bevindt
– Alfred Hitchcock ooit zei: ‘Zadar has the most beautiful sunset in the world’
– Het hondenras Dalmatiër vernoemd is naar Kroatische regio Dalmatië
– Kroatië het vaderland van de stropdas (kravata) is

 

Ga voor meer informatie over dit prachtige vakantieland naar croatia.hr

Wilt u brochures van Kroatië ontvangen?

Stuur een e-mail naar nl@infocroatia.net

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie