Nationale Ouderendag laat wensen van ouderen uitkomen

Nationale Ouderendag laat wensen van ouderen uitkomen

Lever iemands wens in of help mee er één te vervullen

 

Op vrijdag 5 oktober is het weer Nationale Ouderendag, georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. In heel Nederland worden dan ouderen blij gemaakt met de vervulling van hun wens. Overal in Nederland zijn enthousiaste vrijwilligers al weken in de weer om wensen te verzamelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een middagje naar zee, een ballonvaart, nog eens in het reuzenrad, voor één dag de bruid zijn of gewoon een kopje koffie drinken op een terras. Het zijn enkele van de wensen van ouderen die 5 oktober in vervulling gaan. Op het eerste gezicht lijken het eenvoudige uitjes, maar wanneer ouderen minder mobiel worden, is de deur uitgaan lastig. Daarom vervult het Nationaal Ouderenfonds op deze bijzondere dag betekenisvolle wensen die ouderen de dag van hun leven bezorgen.

 

Het is inmiddels de tiende keer dat Nationale Ouderendag wordt georganiseerd. Een breed scala aan wensen is de afgelopen jaren de revue al gepasseerd en duizenden daarvan zijn vervuld. Milou van den Dool, projectleider bij het Nationaal Ouderenfonds: “Om Nationale Ouderendag dit jaar tot een nog groter succes te maken dan voorgaande jaren, roepen we iedereen op om een mooie wens van een oudere bij ons in te dienen. Je kan het zo gek niet bedenken of de vrijwilligers weten het te regelen, dus schroom vooral niet om contact op te nemen.”

 

De impact van Nationale Ouderendag is enorm. De meest eenvoudige wensen toveren bij ouderen een grote glimlach op het gezicht en ontroeren de wensvervullers. De tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven zorgen voor onvergetelijke momenten en blijvende contacten.

ouderendagHoe dient u een wens in?

Ouderen geven hun wens op bij een lokaal comité of sturen deze per mail naar info@ouderenfonds.nl.

Hoe vervult u een wens?

In het hele land zijn de Nationale Ouderendag-comité’s op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die in aanloop naar de bijzondere dag helpen met het verzamelen van wensen, het zoeken van lokale sponsoren en het voorbereiden van de wens. Vrijwilligers kunnen met een paar uur van hun tijd een oudere een zeer bijzonder geluksmoment bezorgen. In Nederland zijn inmiddels 30 comités van Assen tot Nuenen en van Den Helder tot Zutphen. Meer informatie vind u op www.nationaleouderendag.nl/

Een wens doneren kan ook

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Op Nationale Ouderendag roepen we Nederland massaal op om deze wensen te vervullen. En niet alleen op 5 oktober maar ook de rest van het jaar helpt u met uw donatie kwetsbare ouderen. We zorgen met de donaties voor meer sociale contacten en onvergetelijke momenten. Dus ga op pad met een oudere en laat een langgekoesterde wens uitkomen. U kunt alleen of bijvoorbeeld met uw bedrijf of team een wens vervullen.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn OldStars walking football, BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, Ouderenombudsman, de stranduitjes en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ouderenfonds.nl of mail naar info@ouderenfonds.nl .

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u

1 reactie

  1. Reageer november 27, 14:18 #1 Liesbeth Leenaars

    Graag willen wij voor een bewoner van Zorgcentrum Vredenbergh Breda een wens doen. zij is 102 jaar en zou nog heel graag eens in een helikopter mee vliegen. Het gaat over Mw. Kemsley. Welk pad kunnen wij bewandelen?