Mantelzorg mag naam hebben!

Mantelzorg mag naam hebben!

In Nederland zorgen zo’n 4,4 miljoen mensen voor iemand die zij liefhebben. Het combineren met een eigen leven is niet altijd even gemakkelijk, maar het zorgen voor elkaar wordt een steeds groter onderdeel van onze samenleving. Veel mantelzorgers geven aan dat het zorgen ook een aanvulling is in hun leven.

 

Als je zorgt voor een naaste is het van belang dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen. Zo is er voor mantelzorgers ook ondersteuning beschikbaar. Kijk op mezzo.nl voor meer informatie.

mantelzorgWegwijzer Mantelzorg

Wat is nu eigenlijk Mantelzorg? Wat houdt het in, wat is de invloed op je eigen leven en wat komt er bij kijken? In de Wegwijzer vind je antwoorden op de vragen die je kunt hebben als je zorgt voor een naaste. Er kan veel op je afkomen. De Wegwijzer Mantelzorg biedt houvast: mezzo.nl/wegwijzer

Dag van de Mantelzorg

Op zaterdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg, een dag die al ruim 20 jaar georganiseerd wordt om de 4,4 miljoen mensen die zorgen voor hun naaste, in het zonnetje te zetten. Bovendien is die dag bij uitstek geschikt om extra aandacht te vragen voor de groeiende behoefte aan en het belang van mantelzorgers, want mantelzorg mag naam hebben!

 

Lokaal organiseren steunpunten mantelzorg en gemeenten hun eigen activiteiten. Mezzo zet zich in voor landelijke aandacht voor deze mooie dag. Zo hebben we een samenwerking met Greetz.nl. Het is richting de Dag van de Mantelzorg mogelijk om een speciaal door Greetz ontworpen ansichtkaart gratis (excl. Postzege) te versturen naar een mantelzorger die je kent. Een klein gebaar, maar voor de mantelzorgers van enorme waarde. De kaart is te vinden via de site dagvandemantelzorg.nl en wordt dan op 10 november bezorgd.

 

Op de website vind je ook bijvoorbeeld een landkaart. Hierop kunnen mantelzorgers precies zien waar en wat er zoal in de eigen omgeving voor hen wordt georganiseerd.

Mezzo Mantelzorglijn

Op werkdagen tussen 9 en 16 uur is de Mezzo Mantelzorglijn bereikbaar via nummer 0900 – 20 20 496 (€0,10 pm). Voor vragen rondom mantelzorg kun je hier terecht.
Wil je alleen even je verhaal kwijt? Ook dat kan of stuur een mail naar mantelzorglijn@mezzo.nl.

 

 

mezzo

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!