Max-Vac beschermt wereldwijd tegen besmetting met coronavirus via de lucht in binnenruimtes

Max-Vac beschermt wereldwijd tegen besmetting met coronavirus via de lucht in binnenruimtes

Zeer effectieve luchtzuivering met bewezen UV-C technologie

 

In Adenbrookes Hospital – het ziekenhuis van de vermaarde Britse Cambridge University – voorkomen tientallen Nederlandse Max-Vac machines verspreiding van Covid-19. Volcontinu filteren de machines bacteriën en virussen uit de lucht. De machines uit Nederland zijn in vele landen over de hele wereld gewild omdat ze vier keer per uur de lucht ontdoen van 99,95% van alle virussen, bacteriën, pollen, fijnstof en geuren. Maar (nog bijna) niet in eigen land.

 

“Een groot aantal onderzoeken in Europa, Amerika en Azië – die onder meer zijn uitgevoerd naar aanleiding van de sars-uitbraak in 2003 – hebben onafhankelijk van elkaar het effect aangetoond”, zegt Frans Veendorp, adviseur bij Swisslogo BV, producent van Max-Vac en onderdeel van het Zwitserse Swisslogo AG. “Voor bijvoorbeeld zorg, onderwijs, horeca en andere branches waar veel verschillende mensen in overdekte ruimtes bij elkaar komen, nemen onze machines de besmettingsbronnen weg. Adenbrookes en Cambridge voerden voor de aanschaf aanvullend onderzoek uit. Daaruit kwam naar voren dat de Max-Vac meer dan 99,9% van de virussen en bacteriën in de lucht onschadelijk maakt. Helaas is in Nederland de terughoudendheid groot. Zo erkent het RIVM deze methode nog steeds niet.”

Max-VacHoe werkt Max-Vac?

Zwevende virussen en bacteriën zijn bronnen van besmetting. Daarom is ventileren zeer effectief om besmettingshaarden te voorkomen. Echter, niet overal kunnen (voldoende) ramen en deuren open om goed te ventileren. En is het buiten koud, dan is het meestal geen optie om de ramen open te zetten. Mechanische ventilatie is dan een goed alternatief.

 

Er zweven ruwweg twee soorten ziektekiemen in de lucht: deeltjes die zich hebben gehecht aan stofdeeltjes en vrij zwevende virussen en bacteriën. Alle Max-Vac luchtzuiveringen zijn voorzien van zowel een hepafilter als UV-C-filter waardoor ze nagenoeg alle ziektekiemen bestrijden. Het hepafilter filtert de stofdeeltjes met de deeltjes die eraan kleven uit de lucht, maar niet de veel kleinere vrij zwevende deeltjes. Een UV-C filter maakt juist deze deeltjes onschadelijk, hoe klein ook. De machines zijn bovendien zo ontwikkeld dat ze zorgen voor optimale luchtcirculatie. “Voor effectieve bestrijding, moet lucht vier keer per uur worden gezuiverd. Dus voor een ruimte van 200 kuub heb je een machine met een capaciteit van 800 kuub per uur nodig”, licht Veendorp toe. “Diverse onderzoeken wijzen uit dat ons systeem de per cyclus 99,95% van alle schadelijke deeltjes uit de lucht verwijdert en het Covidvirus volledig elimineert. Er zijn acht uitvoeringen van de Max-Vac, voor (huis-) kamers van 15 vierkante meter tot ruimtes van 1500 vierkante meter, er is dus voor elke ruimte een effectieve oplossing. Met Max-Vac is schone lucht vanzelfsprekend!

 

Kijk voor meer informatie over uitvoeringen en verkooppunten op www.max-vac.nl.

 

 

Max-Vac

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!