MBST de nieuwe behandelmethode voor artrose

MBST de nieuwe behandelmethode voor artrose

Er wordt van ons verwacht dat we steeds fitter en actiever in het dagelijks leven blijven en tevens steeds langer actief blijven op de arbeidsmarkt. Maar juist dat is lastig wanneer mensen gehinderd worden door veel pijn en stijfheid veroorzaakt door artrose. Het advies “leer er maar mee leven” of “pijnstillers en kom over een paar jaar maar terug” is voor mensen zeer onbevredigend. Bovendien past het slikken van pijnstillers ook niet bepaald in het plaatje van een gezonde levensstijl.

 

Met onze innovatieve MBST®-behandel-methode hebben we een ‘tussen’ oplossing. Het kan uitkomst bieden voor de periode dat mensen met artrose in zijn geheel of nog niet in aanmerking komen voor een orthopedische oplossing, zoals een prothese of het vastzetten van een gewricht, maar wel nog actief willen deelnemen aan het leven.

 

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat. Bij ruim 1 miljoen Nederlanders komt het voor. Wij zijn met het Artrose Centrum Nederland gespecialiseerd in de MBST®-behandelmethode. Een nieuwe innovatie behandeling welke afkomstig is uit Duitsland. Bij veel mensen heerst nog steeds het idee dat kraakbeen niet meer herstelt. Maar uit de meest recente onderzoeken blijkt dat kraakbeencellen wel degelijk herstellen. Hier spelen wij met de MBST®-behandelmethode op in. Met onze apparatuur, die gebaseerd is op de MRI-scanner, kunnen we het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam stimuleren waarmee de kwaliteit van het kraakbeen enorm verbeterd. Dit zorgt voor pijnvermindering, betere beweeglijkheid en dus weer een fitter en actiever leven.

artrose

Het effect van onze behandelmethode is aantoonbaar in vele verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Maar volgens Nederlandse maatstaven is het niet toereikend genoeg om het wetenschappelijke bewezen te mogen noemen. Daardoor krijgt onze behandelmethode in Nederland moeilijk voet aan de grond in de ziekenhuizen, dit terwijl er in Duitsland al meer dan 400 artsen en specialisten mee werken.

 

Voor ons is kwaliteit van leven belangrijker dan de stempel “wetenschappelijke bewijs”. En dit is nu precies wat wij onze patiënten te bieden hebben; verbeterede kwaliteit van leven. Onze succesrate ligt boven de 80%, dit houdt in dat meer dan 80% van onze patiënten ook daadwerkelijk profijt hebben gehad van onze behandeling. Onze behandelmethode wordt niet vergoed.

 

Dat is natuurlijk jammer maar het heeft ook voordelen. Het komt bijvoorbeeld ten goede aan onze behandelkwaliteit. Wij kunnen echt de aandacht en tijd aan elke patiënt bieden waarvan wij vinden dat de patiënt dat nodig heeft. Dit in tegenstelling tot veel reguliere zorg waar vaak administratieve handelingen en regels de boventoon voeren. Mensen gaan bij ons nooit naar huis en denken dan op de gang, “oh, ik had nog dit en dat willen vragen”. Zorg wordt bij ons weer echt zorg!

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u

3 reacties

 1. Reageer augustus 26, 21:24 #1 Dineke Komdeur

  Waar in Duitsland wordt de behandeling gegeven. Ik woon in Noord Nederland bij de Duitse grens.

 2. Reageer augustus 27, 09:32 #2 D. Boekholt

  Geachte,

  Het spijt ons, de behandelingscentra in Duitsland zijn bij ons niet bekend

 3. Reageer februari 09, 17:36 #3 P

  Ik ben ook behandeld met Mbst … met veel succes ! Heupen en handen , vooruitgang 85%.

  Dat de huisarts en specialisten , en verzekeringsinstellingen in Nederland dit niet promoten, een schade .!!
  Het is een medische geld- industrie .. nieuwe heupen en pijnstillers, .. terwijl het veel beter kan door een MBST behandeling !
  Mensen wordt wakker , nu het nog kan.