MIND, voor en door mensen  met psychische problemen

MIND, voor en door mensen met psychische problemen

Nederlands bekendste organisaties op het gebied van psychische gezondheid (Fonds Psychische Gezondheid, Korrelatie en het Landelijk Platform GGz) vormen samen de nieuwe beweging MIND. MIND werd op woensdag 23 november 2016 officieel gelanceerd door minister Schippers.

MIND: van en voor iedereen

MIND is een beweging van en voor alle mensen die te maken hebben met psychische problemen. Niet alleen zelf, maar ook in hun omgeving. MIND zet zich in om psychische problemen te voorkomen en mensen met dergelijke problemen te ondersteunen, op landelijk, regionaal en lokaal niveau. MIND verbindt mensen en organisaties met en zonder psychische kwetsbaarheid en werkt aan een open samenleving waarin alle mensen de kans krijgen om naar eigen vermogen mee te doen. Een samenleving waarin iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft.

23 november lancering

Op 23 november werd MIND officieel gelanceerd door minister Schippers, tijdens een evenement vol optredens, verhalen, muziek, presentaties en gesprekken, allemaal in het teken van de psyche. Dennis Weening (bekend van onder meer Expeditie Robinson) nam de presentatie voor zijn rekening, Lucky Fonz de III zorgde voor de muzikale omlijsting en acteurs Sanne Vogel, Elle van Rijn en Vincent Croiset vertelden in diverse toneelstukken het verhaal van de mensen voor wie MIND zich inzet. Zo vertelden zij het verhaal van Stefan, die zijn vader verloor aan zelfdoding. En het verhaal van Mariëlle, die te maken heeft gehad met seksueel misbruik.

OpenMIND dag

Op 23 november introduceerde MIND ook de ‘openMIND-dag’. Vanaf nu staat iedere 4e woensdag van november in het teken van MIND. Hiermee vraagt MIND extra aandacht voor iedereen die te maken heeft met psychische problemen.

Meer weten over MIND?

Ga naar www.wijzijnmind.nl.

 

Hulp nodig bij psychische problemen? Bel, mail of chat met Korrelatie via www.korrelatie.nl.

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!