Miniworld Rotterdam: Het leukste uitje van Zuid-Holland

Miniworld Rotterdam: Het leukste uitje van Zuid-Holland

Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux, in het hart van Rotterdam. Hier wacht een wereld op u vol licht, geluid en beweging. Een wereld van typisch Nederlandse landschappen, de stad Rotterdam en haar haven,  alles met de hand tot in de kleinste  details nagemaakt. Sinds 10 april is ook Diergaarde Blijdorp hier te vinden met alle door Sybold van Ravesteyn ontworpen verblijven.

Wist u bijvoorbeeld dat:

… Miniworld al vier keer is genomineerd door leden van het Land van ANWB (publieksprijs!) tot Leukste Uitje van Zuid-Holland en deze prijs ook al drie keer heeft gewonnen? Ook in 2015 is Miniworld weer het Leukste Uitje van Zuid-Holland!
… Miniworld vroeger Railz Miniworld heette en in 2007 is gestart?
… 80% van onze bezoekers Miniworld een 9 of een 10 geeft in onze doorlopende enquête na een bezoek?
… Miniworld door veel bezoekers ‘het Madurodam van Rotterdam’ wordt genoemd?
… Miniworld op slechts 5 minuten loop-afstand van Rotterdam Centraal Station ligt, op het Weena?
… er ruim 2800 gebouwen staan, 27.000 figuurtjes, 20.000 lampjes, 5 pinguïns, 3 superhelden en 1 surfende koe en dat er meer dan 150 treinen rijden?
… Miniworld inmiddels zo’n 85000 bezoekers per jaar ontvangt?
… elke 24 minuten het hier nacht wordt?
… hier ook gebouwen te zien zijn die door het bombardement zijn verwoest zoals het station Hofplein  en het Coolsingelziekenhuis?

6-9 mei, Rotterdamse Verhalen Vierdaagse: Sporen van de Oorlog

Van 6 t/m 9 mei houdt Miniworld de inmiddels 4de editie van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse, dit jaar getiteld ‘Sporen van de Oorlog’. Het is 75 jaar geleden dat Rotterdam werd gebombardeerd. Tijdens deze vier dagen worden vele verhalen verteld aan de hand van de miniatuurwereld over het bombardement en de wederopbouw.

seniorenwijzer_voorjaar_2015_afbeelding_2Combinatie met Tramrit en Trammuseum

Om de vierdaagse compleet te maken hebben Miniworld en het Trammuseum Rotterdam de handen ineen geslagen: tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse vertrekt er elke dag om 11:00 uur en 13:00 uur een historische tram vanaf Rotterdam Centraal (u wordt hierheen gebracht door medewerkers van Miniworld). Met de tram rijdt u door de stad Rotterdam, langs delen van de brandgrens, richting het Trammuseum Rotterdam terwijl een stadgids u van alles vertelt. In het Trammuseum is een expositie getiteld “Trammend door het Puin”.  Hierna gaat u terug naar Rotterdam Centraal en bent u weer welkom in Miniworld Rotterdam om de miniatuurwereld verder te ontdekken. Voor een gegarandeerde plaats in een van de trams kunt u vooraf een etiket kopen in de webshop van Miniworld Rotterdam. In dit etiket is een korting van 20% verwerkt op de totale combinatie! Voor meer info en het bestellen van een ticket: http://www.miniworldshop.nl/RVV2015.

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!