Wil (74): “Aan lepra moet een einde komen”

Wil (74): “Aan lepra moet een einde komen”

Bijna elke twee minuten krijgt iemand op de wereld lepra. Miljoenen mensen leven met de verschrikkelijke gevolgen zoals handicaps, psychische problemen of uitsluiting uit angst voor besmetting. Onnodig, want deze verschrikkelijke ziekte is goed te behandelen én te voorkomen. Een gesprek met oud-verpleegkundige en donateur Wil Ottens over haar motivatie lepra te stoppen.

“Ik heb veel met ziektes en vaccinaties te maken gehad”

Wil is gepensioneerd wijkverpleegkundige en runt een B&B in hartje Amsterdam, waar haar dochter Lotte haar vaak helpt. Wil en Lotte werkten allebei in de gezondheidszorg en kregen veel met vaccinaties en het voorkomen van ziektes te maken. Wil: “Als verpleegkundige wilde ik graag in de tropen werken, maar het is er nooit van gekomen. Ik kan nu mijn steentje bijdragen door
de Leprastichting te steunen om deze verschrikkelijke ziekte te stoppen. Lepra zorgt onnodig voor veel slachtoffers.”

lepra“Lepra kan en moet de wereld uit”

“Omdat de ziekte zo besmettelijk is, belanden patiënten vaak in een sociaal isolement. Hartverscheurend vind ik dat. In delen van Azië, Afrika en Latijns-Amerika komt lepra nog steeds voor. Terwijl wij er alles aan kunnen doen. Omdat nog veel mensen onnodig lijden door lepra, lichamelijk maar ook psychisch door angst en uitsluiting, besloot ik donateur te worden. Lepra kan de wereld uit. Als ik een steentje kan bijdragen, doe ik dit graag.”

“Ik laat meer achter dan mijn dochter nodig heeft”

Ik heb de Leprastichting ook in mijn testament opgenomen. Het pand waar ik woon en waarin ik mijn B&B heb, vertegenwoordigt een grote waarde. Wanneer ik kom te overlijden, laat ik meer achter
dan mijn dochter nodig heeft. Ik ging bij mezelf na: wie gun ik een deel van mijn nalatenschap? Met voldoende geld en samenwerking is lepra wereldwijd te overwinnen. Daarom heb ik voor de
Leprastichting gekozen. Via mijn toegift blijf ik donateur, ook als ik er zelf niet meer ben. Alleen betaal ik dan niet meer per maand maar in één keer een bepaald bedrag. Het geeft mij een goed gevoel dat ik dit bij de notaris heb vastgelegd. Daar komt niets meer tussen.”

Wat is lepra?

Lepra is een bacterie en tast de zenuwen aan waardoor kans op wondjes, infecties en handicaps. Een zwaardere last, zijn vaak de psychische gevolgen door discriminatie en uitsluiting. Een onnodige last want bij tijdige behandeling is lepra eenvoudig te genezen en verdere besmetting te voorkomen.

 

“Ik laat meer achter dan mijn dochter nodig heeft”

Uw idealen doorgeven

Wilt u uw idealen laten voortleven en ervoor zorgen dat toekomstige generaties wereldwijd kans hebben op een leven zonder lepra? Barry Jager, relatiemanager bijzondere giften en nalatenschappen, vertelt u graag meer over het belang, de inzet en de successen in leprabestrijding.

Barry is bereikbaar op 06 1549 1707 of via b.jager@leprastichting.nl.
Of bezoek de website: leprastichting.nl/nalaten.

 

Scan met de app of de camera op uw mobiel de QR-code en lees direct waarom anderen het belangrijk vinden de Leprastichting te steunen.

 

 

lepra

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!