Nederlandse Malaria Stichting: omdat ieder leven telt

Nederlandse Malaria Stichting: omdat ieder leven telt

Kwetsbare mensen kunnen zichzelf tot op zekere hoogte beschermen tegen ziekte. Met adequate middelen en juiste informatie valt er veel winst te behalen. Terug naar het ‘oude normaal’, wie wil dat nou niet? Ook in Afrika willen mensen graag terug naar een leven zonder corona, maar ook naar een leven zonder malaria.

Overspannen gezondheidszorg

We kunnen er niet omheen. Het raakt ons allemaal. Onze gezondheidszorg staat stevig onder druk en dat baart zorgen. Iedereen die zorg nodig heeft wil daar zo snel mogelijk voor in aanmerking komen. We hebben hoge verwachtingen van de kwaliteit van zorg waar we aanspraak op maken. Dat zijn wij gewend. Dat is ons normaal. Echter voor mensen in Afrika is die welvaarts-luxe doorgaans een utopie.

malariaMidden in een pandemie, en dan is er ook nog malaria

In veel Afrikaanse landen is de gezondheidszorg fragiel en vaak onvoldoende aanwezig, met name in afgelegen gebieden. Die fragiele zorg is nu, door corona, onder nog meer druk komen te staan. En dat vraagt onze aandacht. Wat kunnen wij als Malaria Stichting daaraan doen? Van de ene kant kunnen we eraan bijdragen dat mensen zich kunnen beschermen tegen malaria. En van de andere kant kunnen wij ervoor zorgen dat artsen, onderzoekers en andere professionals goed geïnformeerd hun werk kunnen doen. Het kunnen handelen op basis van de juiste informatie en de juiste beeldvorming zijn essentieel bij het bestrijden van ziektes. Bescherming en informatie, daar zetten wij ons voor in.

Wereld Malaria Dag

Op 25 april is het Wereld Malaria Dag. Daarom vragen wij u even stil te staan bij de gevolgen van de dodelijke ziekte malaria. Malaria is een verwoestende ziekte die overgedragen wordt door de beet van een malariamug. Malaria treft met name jonge kinderen en zwangere vrouwen in Afrika. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie raakten
in 2020 wereldwijd zo’n 241 miljoen mensen met malaria besmet waarvan er 627.000 zijn overleden. Er vielen 69.000 meer dodelijke slachtoffers dan in 2019 en dat was voor het overgrote deel te
wijten aan de corona pandemie.

Wij strijden tegen malaria omdat ieder leven telt. U kunt ons daarbij helpen.

 

Kom in actie en doneer nu!

 

Nederlandse Malaria Stichting
IBAN: NL07RABO0158832094
Voor meer informatie zie: http://www.malariastichting.nl

 

 

malaria

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!