Nederlandse  Veteranendag 2023

Nederlandse Veteranendag 2023

Zaterdag 24 juni wordt voor de 19e keer de Nederlandse Veteranendag in Den Haag georganiseerd. De grote jaarlijkse ‘bedankdag’ voor alle ruim 100.000 Nederlandse veteranen. Oud, jong, man, vrouw, ingezet in dienst van de vrede, waar ook ter wereld.

 

Vanwege de verbouwing op het Binnenhof vinden verschillende deelprogramma’s elders plaats. Zo wordt de ceremoniële opening gehouden in de Koninklijke Schouwburg en niet in de Ridderzaal. De medaille-uitreiking op het Binnenhof verhuist naar het Lange Voorhout. Daar, voor museum Escher, krijgen zo’n 70 veteranen hun medaille opgespeld voor hun recente inzet.

Frans Duits op het Malieveld

Het defilé wordt als vanouds afgenomen door Z.M. de Koning aan de Kneuterdijk en het Malieveld blijft het centrale punt van de dag. Van de opvang van alle veteranen in de vroege ochtend en het samenstellen van het defilé rond de lunch tot het afsluitende feest met livemuziek, zanger Frans Duits en natuurlijk een drankje.

veteranendagIntocht defilé Malieveld

Nieuw is ook een andere intocht van het defilé op het Malieveld. De detachementen komen niet zomaar binnen, maar centraal, over een speciale baileybrug. Presentator Eric Corton gaat de detachementen welkom heten op het centrale plein, afgewisseld door de muziek, gebracht vanaf twee podia.

Iedereen is daarbij, en de hele dag, welkom ook niet-veteranen. Er is genoeg te zien. In totaal worden ongeveer 80.000 bezoekers verwacht waaronder veel veteranen met hun begeleiding.

Meekijken?

Op vrijdag 23 juni zendt Omroep Max het programma ‘Ode aan onze Veteranen’ live uit vanaf het Malieveld op NPO1 om 17.10 uur. Zaterdag 24 juni doet de NOS live verslag van het defilé zo tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO 1 of NPO 2. Kijk verder op www.veteranendag.nl.

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!