Niet langer alleen dankzij BoodschappenPlusBus

Niet langer alleen dankzij BoodschappenPlusBus

“Dankzij de BoodschappenPlusBus kan ik weer de deur uit en ontmoet ik veel nieuwe mensen”, vertelt mevrouw Walraven. Wij reizen een dag mee in Amersfoort en horen wat de BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds betekent.

 

De BoodschappenPlusBus maakt het verschil voor ouderen die nauwelijks meer de deur uitkomen. Bijvoorbeeld omdat ze niet mobiel meer zijn of omdat een sociaal netwerk ontbreekt. Ieder jaar stappen tienduizenden ouderen op de bus.

BoodschappenPlusBusAfgesloten van de wereld

Een van hen is de 85-jarige mevrouw Walraven. “Ik woon pas kort in Amersfoort. Het begin was erg moeilijk, ik kende eigenlijk niemand. Dan voel je je soms best wel afgesloten van de wereld. En als je alleen thuis zit, ga je veel te veel nadenken.” Schoondochter Walraven schreef haar in voor de BoodschappenPlusBus. “Ik ben heel dankbaar dat ik dit nog mag meemaken op mijn oude dag.”

Stilte in huis

Mevrouw Kneulman (82) herkent dit verhaal. “Als je geen kinderen hebt en je partner overlijdt, dan is het ineens heel stil. Er is niemand die langs komt en dus ook niemand die je mist als je een dag weg bent.” Daarom gaat ook zij regelmatig mee op de bus. “Na een uitje zeg ik tegen mezelf: ‘wat heb ik weer genoten!’. En dat doe ik ook echt. Ik vind het heel bijzonder dat iemand de BoodschappenPlusBus heeft bedacht voor ons.”

Net schoolreisjes

Ook chauffeur Frans kan hierover meepraten. “Mijn moeder was de laatste jaren niet meer zo mobiel. Ik nam haar vaak een dagje mee uit. Wat had ik graag gewild dat ze ook met leeftijdsgenoten op pad kon gaan. Als mijn moeder nog leefde, had ik haar zeker inschreven voor de BoodschappenPlusBus.” Voor Frans was dit een van de redenen om zich aan te melden als vrijwilliger. De uitjes zijn net schoolreisjes volgens hem. “De sfeer is altijd goed. Je ziet de ouderen van begin tot eind genieten.”

Populaire bussen

Coördinator Mariëlle van de Boodschap-penPlusBus in Amersfoort licht het succes toe. “Onze uitjes zijn vaak binnen enkele minuten uitverkocht. We kunnen maar de helft van de geïnteresseerde ouderen meenemen. Hopelijk kunnen we gauw met een extra bus alle ouderen op pad laten gaan.”

Steun

Helpt u ook mee om ouderen als mevrouw Walraven en mevrouw Kneulman gezelligheid te brengen? Steun ons via www.ouderenfonds.nl/doneer.

Mee op pad

Wilt u ook mee op pad? Kijk voor een BoodschappenPlusBus bij u in de buurt op www.ouderenfonds.nl/boodschappenplusbus of bel naar 0900-6080100 (lokaal tarief).

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie