Jeroen Latijnhouwers over zijn nieuwe Phonak hoortoestellen

Jeroen Latijnhouwers over zijn nieuwe Phonak hoortoestellen

TV presentator en radiomaker Jeroen Latijnhouwers (56) heeft een verminderd gehoor en merkte vorig jaar dat hij daar thuis en op het werk steeds meer hinder van ondervond. In het verleden was zijn gehoor al eens eerder plots verslechterd, maar kwam het na 8 maanden vanzelf weer terug. Dit keer was dat herstel er na lang wachten helaas niet. Een gehooronderzoek bevestigde dat een hoortoestel nodig was. Slechthorendheid komt veel voor in zijn familie, hij ervaart dan ook geen taboe op hoortoestellen. Vanwege zijn drukke bestaan wilde Jeroen graag het beste hoortoestel van Phonak, want dat merk raadde zijn omgeving aan. Jeroen draagt nu Lumity, het nieuwste model van Phonak, en is daar zeer enthousiast over. Omdat hij wil uitdragen dat mensen zich niet hoeven te schamen en dat het van belang is tijdig te starten met hoortoestellen, zocht hij de samenwerking met Phonak.

 

phonak“Je doet weer mee in het gesprek. Achteraf heb ik zoveel gemist realiseer ik me nu” stelt Jeroen. “Tijdens Corona heb ik veel thuisgewerkt en daar redde ik me wel. De communicatie in het gezin ging wel merkbaar stroever, maar de kinderen pasten zich aan en zeiden minder tegen me want ik reageerde toch niet. Mijn rechteroor is het slechtst door schade in het slakkenhuis (binnenoor), wat vervorming geeft. Na corona hervatte het ‘normale leven’ zich en daar kon mijn gehoor niet meer in meekomen. Met mijn hoortoestellen doe ik weer mee. De kinderen keken verbaasd toen ik vanuit de keuken riep of de TV wat zachter kon, dat hadden ze nog nooit meegemaakt haha. Ik heb nooit schaamte gevoeld en nooit negatieve reacties uit mijn omgeving gehad. Misschien ook omdat ik er heel open over ben.”

 

Over de hoortoestellen was Jeroen snel tevreden. “Ja, de Phonak Lumity bevalt erg goed. Ik hoorde direct goed, hoefde niet te wennen aan het geluid. Spraak klonk meteen helder en met veel meer detail, scherper. Luisteren werd een stuk meer ontspannen. Ook het oplaadbare, de directe koppeling met de smartphone en de Phonak app zijn erg handig. Evenzo het handsfree bellen. Het werkt gewoon goed. Muziek of filmpjes streamen, ik krijg het direct op mijn oren. Verwacht geen vol hifi geluid zoals met een hoofdtelefoon. Dit is zo omdat mijn gehoorgang wat open moeten blijven, anders ga ik mijn eigen stem onnatuurlijk terughoren. De bastonen lekken dan weg, geen probleem verder. Het blijft een hulpmiddel natuurlijk.

 

Op zijn werk in de studio heeft Jeroen zijn hoortoestellen voorzien van Roger om de regiekamer goed te horen. Roger is een draadloos systeem van Phonak waarmee hij de regisseur direct in zijn hoortoestellen kan horen, precies afgesteld op zijn gehoor. “De geluidskwaliteit is erg goed, beter dan de standaard in-ear systemen in de studio. Die combinatie van geluidskwaliteit en praktische aspecten maakt de Lumity hoortoestellen erg veelzijdig, een uitkomst voor mij”.

 

Ook weer goed horen net als Jeroen? Vraag de gratis brochure aan op www.phonaklumity.nl.

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!