Nijmeegse Vierdaagse – op stap met Bergman Clinics

Nijmeegse Vierdaagse – op stap met Bergman Clinics

Bergman Clinics is trotse partner van de Nijmeegse Vierdaagse. Van 16 t/m 19 juli 2024 wandelen tienduizenden deelnemers 30, 40 of 50 kilometer per dag. Een hele prestatie, wat een goede voorbereiding en veel training vereist. Maar wat als pijnlijke knieën je beperken? Gerard, een 55-jarige oud-cliënt van Bergman Clinics, weet precies hoe dit voelt. Na jaren van aanhoudende kniepijn besloot hij een knieprothese te overwegen. Ook hij loopt dit jaar weer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Zijn verhaal is een inspiratie voor velen die met dezelfde problematiek kampen.

bergmanPijn en ongemak

Bij Gerard ontstonden de eerste knie-klachten zo’n 15 jaar geleden. Vooral overmatig sporten en zwaardere lichamelijke activiteiten veroorzaakten pijn en daarmee ongemak. Toch stond dit zijn enthousiasme voor de Nijmeegse Vierdaagse niet in de weg. Sinds zijn eerste deelname in 2017 heeft hij het maar twee keer niet helemaal kunnen uitlopen, waarvan een keer door pijn in zijn knie.

Operatie bij Bergman Clinics

Toen besloot Gerard ook dat actie nodig was. Hij koos voor Bergman Clinics omdat zijn dochter al jaren werkt als verpleegkundige bij de focuskliniek in Arnhem. Hij onderging een operatie waarbij een volledige knieprothese werd geplaatst. De behandeling verliep voorspoedig en Gerard was vol lof over de zorg en het professionele advies dat vooraf werd gegeven.

Pijnvrij bewegen

Het resultaat van de operatie had een positief effect op zijn leven. Pijnlijke activiteiten zoals lopen, skiën en deelnemen aan spinninglessen werden gewoon weer mogelijk! Voor iedereen die zich voorbereidt op de Nijmeegse Vierdaagse heeft Gerard een simpele, maar krachtige boodschap: “Blijf oefenen en geniet van het avontuur dat voor je ligt!”

Tips van orthopedisch chirurg

Orthopedisch chirurg dr. Hanneke Weel van Bergman Clinics biedt waardevolle tips voor de Nijmeegse Vierdaagse. Ze adviseert: “Bouw je training geleidelijk op om overbelasting te voorkomen en draag goed ondersteunende schoenen en wandelsokken.” Ze benadrukt ook het belang van goed ingelopen schoenen en dagelijks droge sokken om wrijving en vocht te beperken. “Luister naar je lichaam en zoek medische hulp bij ernstige pijn om verdere schade te voorkomen.”

bergmanOver Bergman Clinics

Bergman Clinics staat voor (snel) toegankelijke, planbare medische zorg van topkwaliteit. Je kunt er terecht voor specialistische zorg op het gebied van: Bewegen, Ogen, Huid & Vaten, KNO, Vrouw, Maag & Darm en Uiterlijk. Behandelingen worden volledig vergoed, na verwijzing door een huisarts of medisch specialist en bij een medische indicatie.

 

 

 

 

bergman clinics

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!