OCT scan bij Van Els Optiek & Optometrie in Heemskerk

OCT scan bij Van Els Optiek & Optometrie in Heemskerk

Met de nieuwste OCT van dit moment kunnen we in een vroeg stadium oogaandoeningen opsporen.

 

OCT-scan-bij-Van-Els-OptiekEen OCT (Optical Coherence Tomograph) is een apparaat dat door middel van lichtstralen een scan maakt van de verschillende structuren in het oog, met name van het netvlies. Door deze vrij nieuwe techniek kunnen we verschillende oogaandoeningen veel eerder opsporen dan voorheen, denk hierbij aan oogaandoening aan de macula (gele vlek) en de oogzenuw (vroege detectie glaucoom). Ook kunnen we met de OCT het verloop van bestaande oogaandoeningen nog beter monitoren.

 

Op het moment dat er een afwijking geconstateerd wordt en een doorverwijzing naar een oogarts nodig is, zullen wij in overleg met de huisarts doorverwijzen naar de oogarts.

 

U kunt een OCT onderzoek vergelijken met een soort echo. Het onderzoek is snel, veilig en niet belastend. De kosten voor een OCT onderzoek bij van Els Optiek bedragen 50 euro. Het onderzoek wordt alleen uitgevoerd door HBO opgeleide medewerkers die hier speciaal een cursus voor gevolgd hebben.

 

Mensen boven de 65 jaar vallen vaker. Een simpele val heeft op oudere leeftijd vaak vergaande gevolgen. Ouderen kunnen dan plotseling meer zorg nodig hebben.

 

Van Els Optiek & Optometrie
Van Coevenhovenstraat 4
1961 NX Heemskerk
0251-23 26 85
www.vanelsoptiek.nl
Het is aan te raden vooraf, telefonisch een afspraak te maken via: 0251-23 26 85

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!