Ouder worden doe je samen

Ouder worden doe je samen

Ontdek de activiteiten van het Nationaal Ouderenfonds

 

Het Ouderenfonds is er voor u! We organiseren activiteiten waar u nieuwe mensen leert kennen en leuke dingen onderneemt. Ga op stap met mensen uit uw buurt, word wegwijs op internet of maak eens kennis met een brei- of sportclub.

Op stap met de PlusBus

In meer dan 90 gemeentes in Nederland kunt u op stap met de PlusBus. Samen met mensen uit de buurt naar het tuincentrum of een uitje naar een museum of het strand. U wordt opgehaald en thuisgebracht. Vrijwilligers helpen waar nodig.
ouderenfonds.nl/bus

Gezellig samen breien

Waarom alleen thuis zitten met een breiwerkje als je ook gezellig samen met andere mensen aan de slag kunt? Het Ouderenfonds organiseert door heel Nederland breiclubs. Hier kunnen jong en oud wekelijks samen breien en haken. Vanzelfsprekend onder het genot van een kopje koffie en een goed gesprek!
ouderenfonds.nl/samenbreien

Samen bewegen met OldStars

Blijf in beweging met een van de 15 beweegvormen van OldStars! Bijvoorbeeld met OldStars voetbal, hockey, korfbal of tafeltennis. Het draait niet om winnen, maar om de gezelligheid en samen in beweging blijven. Er zijn clubs door het hele land.
ouderenfonds.nl/oldstars

 

Ouderenfonds

Geef uw mening in het Ouderenpanel

Laat uw stem horen in het Ouderenpanel! Zo weet het Ouderenfonds hoe u denkt over nieuwe initiatieven en belangrijke onderwerpen. Iedereen vanaf 55 jaar kan zich opgeven. U ontvangt iedere paar maanden een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen, meestal per e-mail. Een keertje overslaan is geen probleem.
ouderenfonds.nl/ouderenpanel

Elkaar ontmoeten bij De Derde Helft

Bent u altijd actief geweest bij een sportvereniging en mist u het contact? Of kijkt u uit naar nieuwe ontmoetingen? Schuif dan aan voor De Derde Helft! Activiteiten in het clubhuis of de kantine, georganiseerd dóór ouderen vóór ouderen. Van computerles tot yoga, van literatuuravond tot jeu de boule. En altijd met een kop koffie en een leuk gesprek!
Ouderenfonds.nl/dederdehelft

Wegwijs op internet met een Welkom Online workshop

Steeds meer zaken kunt u online regelen. Bijvoorbeeld een route opzoeken, videobellen met een vriend(in) of boodschappen doen via het internet. Soms kan de drempel hoog zijn om te leren hoe dast allemaal werkt. Met de workshops van Welkom Online kiest u zelf welke digitale stappen u wilt zetten.
ouderenfonds.nl/welkom-online

Een dagje erop uit!

Het Ouderenfonds organiseert uitjes om u de mogelijkheid te bieden om op stap te gaan. Zo’n dagje weg is erg waardevol. En u kunt ook mee! Of u nu het liefste op pad gaat in de natuur, kennis opsnuift in een museum of liever uitwaait op het strand.
ouderenfonds.nl/activiteiten

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!