Ontmoeting in CORPUS ‘reis door de mens’

Ontmoeting in CORPUS ‘reis door de mens’

Hallo, welkom in CORPUS, wie zijn jullie?

“Wij zijn Bart en Lies, beiden 75 jaar, uit Haarlem.” Ze vertellen dat ze al een tijd van plan waren om die ‘reis door de mens’ te maken in dat gebouw bij Leiden met het hoge mensfiguur aan de buitenkant! Bart en Lies zijn in CORPUS met hun dochter en 3 kleinkinderen.

Wat vinden jullie van de ‘reis’?

“Heel erg leuk en leerzaam”! Lies vindt de baarmoeder bijzonder en ze vindt ook de tong erg grappig. Bart is onder de indruk van de hersenen. Ze vinden het een indrukwekkende beleving om zo door het lichaam te gaan.

 

een indrukwekkende beleving om zo door het lichaam te gaan

 

CorpusTijdens de ‘reis’ besef je dat je goed voor je lichaam moet zorgen. Letten jullie op gezond eten en doen jullie aan beweging?
Beiden zeggen dat ze gezond eten en weinig snoepen. Lies doet vier keer per week aan gym in het Bewegingscentrum. Ze heeft twee jaar geleden een heupoperatie gehad en met dank aan fysiotherapie is ze zo goed mogelijk hersteld. Bart sport nu niet meer, maar vroeger heeft hij wel gevoetbald. Bart grapt dat Lies, ondanks dat ze vier keer per week aan gym doet, wel de auto neemt naar de brievenbus op de hoek om een brief te posten. Lies reageert daarop met “maar daar kijk ik na het bezoek aan CORPUS nu anders tegenaan!”

Vinden jullie de jongeren tegenwoordig fitter dan jullie vroeger waren?

“Helemaal niet”, reageren ze allebei. Tegenwoordig zijn al die sportclubjes er wel maar verder zien ze hun kleinkinderen veel voor de televisie en de computer zitten. “Vroeger werd er altijd buiten gespeeld en daar werd je vanzelf fit van. En er was minder koek en snoepgoed, je kreeg 1 kaakje bij de thee en dat was het!”

De ‘reis door de mens’ is eigenlijk 1 grote biologieles in de praktijk. Hoe ging dat vroeger?

Volgens Lies kreeg je tijdens de biologieleles uitleg over longen, botten of hersenen, maar het ging nooit over sexualiteit of zwangerschap. Daar leerde je helemaal niets over. Ze vinden de ‘reis’ een hele complete uitleg over het menselijk lichaam. Lies en Bart eindigen het gesprek met “wij zijn van plan om gauw terug te komen naar CORPUS met onze andere kleinkinderen!”

 

 

Corpus

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!