Oog voor elkaar in het oogcafé

Oog voor elkaar in het oogcafé

Een oogaandoening heeft ingrijpende gevolgen voor het dagelijks leven. Dingen die vanzelfsprekend waren, kosten opeens veel moeite of lukken niet meer. Denk bijvoorbeeld aan autorijden, hobby’s uitoefenen of mensen herkennen.

 

Natuurlijk zijn er instanties die kunnen helpen hiermee te leren omgaan. Maar hoe prettig zou het zijn om ook eens te praten met mensen die hetzelfde meemaken? Dit is precies de reden waarom er op meer dan 80 plaatsen in Nederland oogcafés zijn… Er is er dus altijd een in de buurt!

oogcafeWat is een oogcafé?

Een oogcafé is een ontmoetingsplaats waar mensen met een oogaandoening ervaringen kunnen uitwisselen. Het is een plek voor informele bijeenkomsten waar regelmatig presentaties worden gehouden door gastsprekers, onder het genot van een drankje. Deze presentaties gaan over uiteenlopende onderwerpen, bijvoorbeeld hulpmiddelen, blijven bewegen, hoe vraag je hulp aan bij de Wmo of hoe ga je om met verlies? Er is altijd ruimte voor een persoonlijk gesprek en het uitwisselen van ervaringen. Ook zijn er speciale bijeenkomsten voor mensen met de oogaandoening maculadegeneratie en voor mensen met een beperking in horen en zien.

Voor elkaar

De oogcafés zijn er voor iedereen met een oogaandoening of visuele beperking. Het maakt niet uit of je hier al jaren mee kampt of net de diagnose hebt gekregen. Ook familieleden, vrienden en kennissen zijn van harte welkom.

 

Kijk voor een overzicht van alle oogcafé op: https://www.oogvereniging.nl/oogcafes.

 

Heb je een vraag over een oogcafé, een hulpmiddel of een oogprobleem? De medewerkers van de Ooglijn staan elke werkdag van 09u. tot 15:30u. voor je klaar. Bel de Ooglijn via 030 29 45 444, of stel je vraag via: ooglijn@oogvereniging.nl.
Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Meer informatie over het leven met minder zicht vind je op: www.oogvereniging.nl.

 

 

 

 

Tags ogen, sociaal

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!