Oogzorg  van hoog niveau én met korte wachtlijsten

Oogzorg van hoog niveau én met korte wachtlijsten

Geen maanden wachten op een afspraak, maar iedereen op korte termijn toegang geven tot hoogwaar­dige oogzorg. Die garantie geeft Oogkliniek Drechtsteden in Papendrecht. Zeker zo belangrijk: afgezien van het eigen risico worden alle kosten vergoed, welke polis je ook hebt. Het verhaal van de succesvolle combi­ natie van zorg met een efficiënte en patiëntvriendelijke aanpak.

 

Oogkliniek Drechtsteden is gevestigd in een voormalig bankgebouw. Als patiënt kom je terecht in een ruime, sfeervolle en modern ingerichte kliniek. Niet steriel, maar zo opgezet dat je meteen het gevoel krijgt welkom te zijn. Er is in alle ruimtes veel aandacht besteed aan hoogwaardige details en veiligheid. “Dat is prettig voor onze patiënten en klanten, maar ook willen we dat al onze medewerkers in een professionele en aangename setting kunnen werken”, licht kliniekmanager Mark Bunt toe. “iedereen moet bij ons in de beste omstandigheden zijn of haar werk kunnen doen.”

 

De stoelen in de ruime wachtkamer zijn comfortabel. Er is voor iedereen koffie, thee, water en cola gratis beschikbaar. Bij de oogheelkunde krijgt vrijwel iedereen oogdruppels die enige tijd in moeten inwerken. Dit verklaart grotendeels het onvermijdelijke wachten , maar staat niet symbool voor de algemene wachttijden in het Papendrechts oogzorgcentrum. Het wachten op een consult duurt hier dagen en geen maanden. Mark Bunt: “We hebben contracten met de meeste, maar niet met alle zorgverzekeraars, want die werken met productieplafonds. Wij zijn een snel groeiende kliniek en willen niet te veel beperkt worden in het aantal patiënten die wij willen helpen. Dat zorgt ervoor dat we korte wachtlijsten houden. Binnen tien dagen kun je bij ons een afspraak krijgen. Voor onze eigen patiënten zijn we dag en nacht bereikbaar, om in geval van nood of ongerustheid klaar te staan. ”

 

De korte wachttijden passen naadloos bij één van de andere pijlers van de oogkliniek: de patiënt is een klant, iemand voor wie je de deur wijd openzet . “Wij zien het als een eer dat zij ons het vertrouwen geven om hun ogen door ons te laten behandelen.”

Kosten

De kliniek oogt luxe en privé. Veel mensen zijn daarom bang dat ze zelf bij moeten betalen voor de zorg. “Dat is absoluut niet aan de orde. Afgezien van het eigen risico, zitten er geen kosten vast aan welke verzekerde behandeling dan ook. Daarbij maakt het niet uit hoe je verzekerd bent. Als een zorgverzekeraar een behandeling niet geheel vergoedt, schelden wij de rest kwijt. Ongeacht de polis die je hebt. Zo maken we onze behandelingen voor iedereen toegankelijk. Hoe dat kan? We hebben geen permanente spoedeisende hulp 24/7 en weinig overhead. De managers werken zelf mee. Deze efficiënte manier van werken zorgt voor lagere kosten.”

Wettelijk eigen risico

Met als nadrukkelijke kanttekening: het eigen risico blijft voor rekening van de klant. “Daar ontstaat soms een misverstand over; wij nemen wel het deel voor onze rekening dat de verzekeraar niet vergoedt , maar dat staat los van het wettelijk eigen risico dat een klant heeft afgesproken met zijn of haar zorgverzekeraar.”

oogkliniekAnder perspectief

Het verhaal van Oogkliniek Drechtsteden begint in 2014. Martin Struijk, initiatiefnemer van het in 2002 op­ gezette Ooglasercentrum Drecht­ steden, maakte via dit centrum kennis met de wereld van de oogzorg . “Maar ik keek daarnaar door de bril van een ondernemer”, blikt hij terug. “Dat is een ander perspectief : de patiënt zie ik als klant, iemand voor wie je de deur wijd openzet. Ik zag dat er verbeterpunten waren in de oogzorg.”

 

Er volgde uitgebreid overleg met ziekenhuizen om de krachten te bundelen en de samenwerking aan te gaan. “Die samenwerking is helaas niet tot stand gekomen. Dat gaf ons de ruimte om onafhankelijk onze basis­ principes in de praktijk te brengen: geen wachtlijsten en een zo kort mogelijke toegangstijd, de patiënt zien als een gewaardeerde klant én meer efficiency.”

 

In de rug gesteund door de private, niet verzekerde zorg die verleend werd in het OoglaserCentrum Drechtsteden, ging de Oogkliniek Drechtsteden op 1 januari 2014 van start. Mark Bunt: “We zijn echt vanaf nul begonnen. Het belangrijkste voor ons was het winnen van het vertrouwen van de huisartsen, patiënten, zorgverzekeraars, opticiens en optometristen. Daarnaast investeren we elke euro die overblijft in verbetering van de zorg die we verlenen.”

 

De hoge waardering van de patiënten komt naar voren op de website van Zorgkaart Nederland. Het gemiddeld waarderingscijfer van de Oogkliniek Drechtsteden is in 2019 een 9,4 op een schaal van 10. “Die waardering op Zorgkaart Nederland heeft duidelijk een aantrekkende werking”, vult Mark Bunt aan. “We hebben zelfs cliënten uit Drenthe.”

 

“In deze kliniek ben ik geopereerd aan staar”, laat één van de cliënten van de site weten . “Ik kwam hier terecht op aanraden van mijn buurman, nadat ik in een andere kliniek veel te lang op een operatie moest wachten. Hier kon ik na telefonisch contact snel en vonden alle onderzoeken inclusief het gesprek met de oogarts op één middag plaats. Vier dagen later kon ik al geopereerd worden. Die operatie is heel goed verlopen. Ik ben hier heel goed geholpen en ben zeer tevreden.”

 

En een tweede reactie: “Ik kon na het eerste telefonisch contact al binnen een week terecht. Na diverse onderzoeken werd duidelijk uitgelegd welke opera­ tieve handeling de oplossing zou bieden voor het zichtprobleem. Alles verliep geheel volgens afspraak. Ook de nabehandeling verliep zeer deskundig, doelmatig en efficiënt. Kortom: een zeer professionele kliniek.”

 

De afgelopen jaren bleek de grote waardering die er voor het aanbod van Oogkliniek Drechtsteden bestaat . Mark Bunt: “Natuurlijk, we waren ervan overtuigd dat we een goed concept hadden. Maar dat het succes zo groot zou zijn, hadden we echt niet verwacht. Er werken inmiddels vier oogartsen en een grote gemotiveerde groep met medewerkers . Het aantal patiënten is enorm gegroeid. We heb­ben inmiddels het volste vertrouwen van vele huisartsen en opticiens in de omgeving, die mensen met oog­klachten naar ons doorverwijzen. Wij zijn daar trots op en het is voor ons een stimulans om steeds dat extra stapje te zetten om iedereen op zo kort mogelijke termijn hoogwaardige oogzorg te kunnen blijven bieden.”

Contact

Oogkliniek Drechtsteden
Veerpromenade 22
3353 HG Papendrecht
T (078) 615 15 24
 

oogkliniek drechsteden

 

 

Tags ogen, zorg

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!