Ook doen!  FitStap voor Reuma

Ook doen! FitStap voor Reuma

Bewegen is voor mensen met reuma niet altijd even makkelijk, maar juist zó belangrijk. Daarom hebben ReumaNederland en de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) de handen ineen geslagen. Een mooi resultaat van die samenwerking: FitStap voor Reuma. Een wandelprogramma helemaal op maat gemaakt voor mensen met reuma.

Succesvol beweegprogramma

FitStap is een succesvol beweegprogramma van de KWbN. Met hulp van reumaspecialisten is er nu een variant geheel op maat gemaakt voor mensen met reuma. Deelnemers worden daarbij begeleid door speciaal opgeleide en gecertificeerde coaches. En dat werkt. FitStap voor reuma is in de praktijk getest door mensen met reuma. Zij gaven aan zich na het programma ‘fitter’, ‘vitaler’ en ‘gezonder’ te voelen.

FitStapPlezier, inzicht en zelfvertrouwen

Het speciale FitStap-programma loopt twaalf weken. Je traint één keer in de week op een vast moment in een groep met de FitStap-coach. Naast begeleiding bij het bewegen is er ook veel aandacht voor voeding, motivatie en cognitieve fitness. Daarnaast train je twee keer in de week zelfstandig. Deze momenten kun je zelf inplannen in je eigen tijd. Je krijgt verder leefstijltips om mee aan de slag te gaan en via een gratis app kun je in contact blijven met de coach. Plezier, haalbaarheid en laagdrempeligheid staan daarbij voorop. Ook is het
belangrijk dat deelnemers meer inzicht en zelfvertrouwen krijgen.

De kracht van wandelen

ReumaNederland en Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) geloven in de kracht van wandelen voor mensen met reuma. Dankzij FitStap voor Reuma kunnen zoveel mogelijk van hen de voordelen van wandelen ervaren. Want juist als je een vorm van reuma hebt, is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het maakt spieren sterk en gewrichten soepel.

Wetenschappelijk onderzoek

Dr. Jasmijn Holla is als onderzoeker onder meer verbonden aan Reade, revalidatie en reumatologie in Amsterdam en doet praktijkonderzoek naar de waarde van sport en bewegen voor mensen met een chronische aandoening zoals reuma. “Wandelen is een activiteit waarmee je makkelijk kunt starten en die je gewrichten niet te veel belast”, legt ze uit. “Wandelen heeft een positief effect op de lichamelijke klachten die mensen met reuma ervaren. Er is een verband tussen het (beginnen met) wandelen en het ervaren van minder vermoeidheid, pijn en stijfheid.”

Al 22 FitStap locaties

Inmiddels zijn er verspreid over Nederland al 22 locaties waar FitStap voor Reuma wordt aangeboden.
Bekijk hier alle FitStap-locaties: www.fitstap.nl/locaties-reuma

Lees ook

Het uitgebreide interview met dr. Jasmijn Holla op Seniorenwijzer: www.seniorenwijzer.nl/wandelen-met-reuma-geeft-veel-voordelen.

 

 

Reuma Nederland

 

 

Tags bewegen, reuma

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!