Op de pedalen met OldStars wielrennen

Op de pedalen met OldStars wielrennen

“Bij wielrennen gaat het om koersen, hard gaan, wedstrijden. Terwijl bij ons gezelligheid voorop staat. Even kletsen tussendoor moet kunnen”, vertelt Anton Bouter (64), oprichter van de OldStars wielrenclub in Uithoorn.

 

Dit najaar bestaat de club twee jaar. Volgens Anton kan iedereen meedoen. “Je hoeft niet te presteren. Wel houden we er onze conditie mee op peil en we werken aan behendigheid.” De training kent een vaste structuur. Eerst de warming-up, dan rondjes rijden en oefeningen op het parcours, om af te sluiten een bak koffie in de kantine.

 

OldStars wielrennenWilleke Rotteveel (58) rijdt mee op een elektrische mountainbike. “Ik heb een ongeluk gehad en moest revalideren. Dit levert me veel meer op dan de oefeningen bij de fysiotherapie of het revalidatiecentrum.” Ook de gezelligheid is voor haar belangrijk. “Een vereniging is per definitie een plek voor een sociaal netwerk. Omdat we ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Zijn we ook met soort-gelijke thema’s bezig. En heb je een rotdag, of lukt het fietsen niet? Dan is er altijd nog de gezelligheid en ga je toch met een goed gevoel naar huis.”

 

Jacques de Jonge (77) kwam via Anton bij de club. “Ik kijk er elke week naar uit. Ik woon op mezelf en vind het contact met anderen heel fijn. Ik zie nog veel mensen alleen op de weg voor zich uitstaren. Hen wil ik uitnodigen om een keer met ons mee te doen!

De beweegvormen van OldStars

OldStars wielrennen is een van de beweegvormen van OldStars. Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen vitaal ouder te worden. Bewegen is niet alleen belangrijk om in vorm te blijven: samen bewegen levert ook waardevolle sociale contacten op. OldStars biedt allerlei beweegvormen aan. Bijvoorbeeld OldStars basketbal, OldStars tafeltennis of zoals in Uithoorn OldStars wielrennen. Ontdek alle beweegvormen op oldstars.nl

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds is er voor u! We organiseren activiteiten waar u op een veilige manier nieuwe mensen leert kennen en leuke dingen onderneemt. Word wegwijs op internet, ga erop uit met de BoodschappenPlusBus of geef uw mening in het Ouderenpanel. Want ouder worden doe je samen.

Interesse om ook in beweging te komen?

Kijk op ouderenfonds.nl/oldstars. Er is altijd een beweegvorm die bij u past!

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!