Op zoek naar een elektrische rolstoel? Lees deze tips om de juiste keuze te maken!

Op zoek naar een elektrische rolstoel? Lees deze tips om de juiste keuze te maken!

Een elektrische rolstoel is een geweldige aankoop als je lekker mobiel wilt zijn. Met een elektrische rolstoel kun je altijd je eigen ding doen en genieten van je onafhankelijkheid. Er zijn talloze opties wat betreft een elektrische rolstoel. Hartstikke fijn voor jou, want je zult zeker iets vinden dat past bij jouw wensen en behoeften. Wel even lastig om te kiezen, maar daar helpt deze blog je mee. Hier vind je alle tips die je nodig hebt om de perfecte elektrische rolstoel te kiezen.

elektrische rolstoelDe eerste tip: Begin bij jezelf: wat heb jij nu nodig?

Voordat je begint met zoeken is het handig om eerst te kijken naar je behoeftes en wensen. Waar heb je de rolstoel voor nodig? Wil je de elektrische rolstoel in huis gebruiken of ga je er ook op stap met je rolstoel? Hoe ver wil je gaan reizen met de rolstoel? Ga je alleen even in je dorp naar de winkel of ga je ook naar het winkelcentrum in de stad? Maak een lijstje met je vereisten voor een rolstoel en kijk dan welke rolstoel aan deze vereisten voldoet. Zo kun je gericht gaan shoppen en wordt het een stuk makkelijker om de perfecte elektrische rolstoel te vinden.

Tip #2: Comfort is het allerbelangrijkst: wat vind jij fijn zitten?

Voor een rolstoel is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je lekker zit. Je moet een rolstoel hebben met een comfortabele zit, verstelbare leuningen voor rug, armen en voeten. Natuurlijk belangrijk als je de rolstoel gebruikt om verder te reizen, maar ook als je dat niet doet is comfort belangrijk. Je wilt een stoel die lekker zit, maar die ook genoeg steun geeft. Op sommige dagen zul je best wel lang in de rolstoel zitten en dan moet je comfortabel zitten, maar ook je rug en gewrichten hebben dan wat extra steun nodig.

Last but not least: Batterijduur en bereik: hoe ver kun je reizen met de rolstoel die je wilt?

Een elektrische rolstoel werkt met een accu. Afhankelijk van het type rolstoel dat je kiest, hoort daar een bepaald bereik en batterijduur bij. Het is erg belangrijk dat je batterijduur voldoende is voor de afstand die je wilt afleggen met de rolstoel. Kijk ook naar het bereik, dit is van belang als je langere afstanden wil afleggen met de rolstoel en geen zin hebt om tussendoor op te laden. Je wilt natuurlijk wel een rolstoel die betrouwbaar is om je veilig van A naar B te brengen en je hebt vast en zeker geen zin om continu te berekenen of je het wel gaat redden qua kilometers.

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!