DE oplossing voor mannen met ongewild urineverlies

DE oplossing voor mannen met ongewild urineverlies

André van Ouwekerk (61 jaar) raakte incontinent als gevolg van een prostaatoperatie:

 

“Als ik ging staan, liep ik gewoon leeg. Ik voelde me erg onzeker.” Hij kreeg absorberende materialen als oplossing geadviseerd vanuit het ziekenhuis. André wilde juist een externe katheter. “Deze oplossing zit gewoon goed en lekt niet. Voor mannen met dit probleem vind ik het een goede oplossing.”

U staat hierin niet alleen

Urineverlies kan het dagelijks leven enorm beïnvloeden in negatieve zin. U staat hierin echter niet alleen. Urine-incontinentie treft mannen uit verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn diverse mogelijkheden om urine-incontinentie onder controle te houden, bijvoorbeeld training van de bekkenbodemspieren, blaastraining, medicijnen en chirurgie. Absorberende verbanden worden ook regelmatig als oplossing voorgedragen bij urine-incontinentie. Deze absorberende materialen kunnen handig zijn wanneer u af en toe kleine hoeveelheden aan urine verliest. Ze zijn echter vrij groot en moeten regelmatig worden verwisseld om problemen met nare geurtjes en huidirritaties te voorkomen.

Een alternatief voor absorberend materiaal

Een populaire oplossing is een externe katheter met urine-opvangzak. Een externe katheter is een zachte huls die als een condoom over de penis wordt afgerold. Aan het trechtervormige uiteinde wordt een urine-opvangzak gekoppeld, die vervolgens weer wordt vastgemaakt aan het been en verborgen is onder de broek. Het gebruik van een externe katheter is gemakkelijk in te passen in uw dagelijks leven.

De voordelen op een rij:

Gemakkelijk in gebruik
De externe katheter is gemakkelijk aan te brengen en hoeft slechts één keer per dag verwisseld te worden.

 

Veilig
Met een externe katheter hoeft u zich geen zorgen te maken over nare geurtjes. Daarnaast is er een minimale kans op huidirritatie, omdat de urine uw huid niet raakt.

 

Discreet
De externe katheter is minder zichtbaar onder uw kleding.

 

 

Urineverlies

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!