Orthopedische technologie, wat kun je ermee?

Orthopedische technologie, wat kun je ermee?

Bewegen en meedoen, dat wil iedereen en alles in onze samenleving is daarop gericht. We worden steeds ouder, wonen langer zelfstandig en willen volwaardig en onafhankelijk meedoen in de maatschappij. Wie dat niet kan heeft een probleem. Orthopedische technologie helpt om deze problemen op te lossen.

Schoentechnologie en instrumentmakerij

Onder orthopedische technologie vallen twee specialismen: Schoentechnologie en Instrumentmakerij. Zoals het woord al doet vermoeden kunt u bij de Schoentechnoloog terecht voor alle problemen die in en rond de schoenen spelen, dus bij voet- en loopklachten. Of het nu gaat om een zere teen, hielspoorklachten, diabetische voeten of ernstige slijtage in uw enkels, maar ook als het lopen minder makkelijk gaat of u last heeft van knieën of heupen. Schoentechnici kunnen u al in een vroeg stadium helpen met goede adviezen en simpele en onzichtbare schoenaanpassingen. Maar ook bij ernstige (voet) afwijkingen kunnen zij het leven een stuk aangenamer maken. Lekker blijven wandelen en lopen is tenslotte belangrijk.

 

De Orthopedisch Instrumentmaker is gespecialiseerd in het maken van hulpmiddelen zoals kunstarmen, -handen of benen. Hiervoor wordt u vaak doorverwezen door een revalidatie arts. Daarnaast verzorgt de instrumentmaker ook beugels, korsetten en spalken. Als u door Reuma of Artrose pijn heeft in de pols of vingers,k unnen spalken worden gemaakt waardoor u minder hinder heeft. Hierdoor blijft u in staat om zelf een boterham te smeren of uw huis schoon te maken. Dingen die zo gewoon lijken, totdat het niet meer zonder pijn lukt.

Orthopedische technologieUw vraag centraal

Orthopedische technologie is zo uniek en bijzonder als mensen zelf. Iedereen is tenslotte anders. Iedereen wil andere dingen bereiken en heeft een ander probleem. Daarom staat uw vraag altijd centraal. Pas na een uitgebreid gesprek over uw problemen en wensen, kunnen wij een oplossing aanbieden. De oplossingen zoeken we bij voorkeur in producten die snel gemaakt kunnen worden en weinig kosten. U wilt tenslotte zo snel mogelijk geholpen worden en we houden de zorgkosten zo laag mogelijk. Soms zal er een oplossing gemaakt moeten worden die volledig met de hand op maat wordt gemaakt. Ook daarvoor bent u bij de orthopedisch technoloog aan het goede adres.

Vakkennis

Nederland kent de beste orthopedische technologische vakmensen van de wereld. Op het gebied van deskundigheid, professionaliteit en ervaring zijn er nauwelijks landen waar het vak zo goed is ontwikkeld als in Nederland. De orthopedisch technoloog is een Hbo-opgeleide professional die zowel op het gebied van anatomie (kennis van het lichaam) als pathologie (kennis van ziektes) en bewegingsleer veel kennis heeft opgedaan. Daarnaast beschikt de technoloog overveel technische vaardigheden om schoenen en protheses te kunnen maken.
 

De orthopedisch technoloog werkt nauw samen met artsen en fysiotherapeuten aan de ene kant en een team van technische collega’s aan de andere kant.

 

De rol van de orthopedisch technoloog is om de vertaalslag te maken tussen uw wensen, de medische gegevens die uw arts aangeeft en de technische mogelijkheden. Dit maakt Orthopedische technologie is zo uniek en bijzonder als mensen zelf.

 

Voor erkende Orthopedisch technologische bedrijven kunt u de website www.Nvos-orthobanda.nl

 

 

oogvereniging

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie