Osteoporose: Stop de calciumroof uit uw botten door actieve ontzuring!

Osteoporose: Stop de calciumroof uit uw botten door actieve ontzuring!

In Nederland en België leiden meer dan 800.000 mannen en vrouwen aan osteoporose. Vrouwen hebben daarbij een grotere kans op deze aandoening dan mannen. Vooral net na de menopauze neemt de kans op osteoporose bij vrouwen toe. Chronisch medicijngebruik kan de pijn en de verdere afbraak van de botten nauwelijks tegengaan. Logisch wanneer u gaat inzien dat het calciumverlies uit de botten een gevolg is van het verzuren van uw lichaam. Verzuring, en daardoor osteoporose, kan erg effectief worden tegengegaan door actieve ontzuring van het lichaam.

Wat is Osteoporose?

Osteoporose is een aandoening waarbij de botten steeds brozer worden. Het risico op breuken of scheuren in de botten wordt hierdoor groter. Osteoporose, ook wel botontkalking genoemd, ontstaat wanneer de botten sneller calcium verliezen dan het lichaam kan vervangen. De botdikte (botmassa of dichtheid) neemt af zodat op den duur zelfs de geringste hobbel of ongelukje ernstige breuken kan veroorzaken.

Gevolgen van Osteoporose

Tot het moment dat u een botbreuk krijgt geeft osteoporose niet altijd duidelijke symptomen. Botbreuken kunnen daarna echter zorgen voor veranderingen in de stand van het lichaam (bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een bochel in je rug), tot verzwakking van spieren, verlies van lichaamslengte en misvorming van de wervelkolom. In een later stadium kunnen de gevolgen van osteoporose leiden tot chronische pijnen, beperkingen in de mobiliteit en verlies van zelfstandigheid.

calciumOsteoporose: een verzuringsprobleem

De vraag nu is hoe het komt dat meer calcium uit de botten wordt uitgestoten dan weer wordt aangemaakt. De hoge mate van calcium verlies (calcium excretie) wordt veroorzaakt door een toenemende mate van verzuring van het lichaam.

 

Na het 40ste levensjaar zetten steeds meer giftige zure afvalstoffen zich af in het lichaam. Zure afvalstoffen ontstaan door de consumptie van o.a. vlees, suiker, alcohol en medicijnen. Maar ook stress en overmatig sporten zijn belangrijke producenten van zure afvalstoffen.

 

In een gezond lichaam worden de giftige zuren geneutraliseerd door onze basische buffers (calcium, kalium, magnesium, bicarbonaten, carbonaten etc.) welke het lichaam onder andere haalt uit ons voedsel. Door het gebrek of door de afwezigheid van de belangrijke basische mineralen in ons dieet, nemen de basische buffers in een rap tempo af. Om de giftige zuren toch om te kunnen zetten in niet-giftige zure afzettingen rooft het lichaam bij een tekort aan basische buffers, calcium uit onze gewrichten en botten. Hoe sterker u verzuurt, des te meer calcium wordt uit de botten getrokken om de zuren te neutraliseren. Osteoporose is daarom ook een verzuringsprobleem van het lichaam.

Ga ontzuren bij Osteoporose

Door het lichaam actief te gaan ontzuren kan het proces van calciumverlies geleidelijk afnemen. Ontzuren kun je doen door het drinken van basisch water (water met daaraan basische druppels toegevoegd), door het nemen van basische tabletten met calcium, of door het nemen van basische mineralen capsules. Door het ontzuren zullen de botten steeds meer worden ontzien. Calciumverlies wordt geleidelijk gestopt. Resultaat in de vorm van minder tot geen pijnen en het stoppen van calciumverlies kan in veel gevallen na enkele weken tot enkele maanden worden behaald. Meer weten over osteoporose en verzuring?

Ga naar

https://osteoporose-behandeling.nl/
https://www.zuurbasekennis.nl/Osteoporose

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie