Een CPAP apparaat biedt uitkomst bij slaapapneu

Een CPAP apparaat biedt uitkomst bij slaapapneu

Slaapapneu is een veel voorkomende aandoening waarbij de ademhaling regelmatig stopt tijdens de slaap. Dit verstoort de nachtrust en ook de impact op het dagelijks leven kan groot zijn. Gelukkig zijn de apneus goed te behandelen. Een veel gekozen oplossing is een behandeling met een CPAP apparaat, dat lucht in de longen blaast.

Wat is slaapapneu?

Mensen met het slaapapneu syndroom stoppen tijdens de slaap regelmatig met ademhalen. Deze ademstops noemen we ‘apneus’. Tijdens een apneu stroomt er geen lucht meer in en uit de longen. Door het tekort aan zuurstof dat hierdoor ontstaat, wordt u steeds kort wakker. Gebroken nachten zijn het gevolg. Het aantal apneus per uur varieert van 5 tot 15 stops bij lichte slaapapneu tot maar liefst 50 bij ernstigere vormen. Regelmatig wordt de diagnose OSAS gesteld: Obstructief Slaap Apneu Syndroom. Iemand met OSAS krijgt wel een prikkel om te ademen binnen, maar de luchtwegen zijn (gedeeltelijk) geblokkeerd.

OxigoImpact op het dagelijks leven

De belangrijkste symptomen van slaapapneu zijn snurken, moe wakker worden, slaperig zijn gedurende de dag en moeite hebben met concentreren. Slaapapneu heeft dus niet alleen een impact op de nachtrust, maar ook op iemands functioneren overdag. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze slaapapneu hebben. Het is daarom belangrijk om de symptomen te herkennen én te verhelpen. Vaak is het de partner die aan de bel trekt vanwege het gesnurk.

CPAP therapie biedt uitkomst

Er bestaan verschillende behandelingen van slaapapneu. Zeker bij OSAS biedt een behandeling met een CPAP apparaat uitkomst. CPAP is een afkorting van ‘Continuous Positive Airway Pressure’. Bij CPAP therapie stroomt er een continue luchtstroom uw longen in, via een CPAP slang en een CPAP masker. Op die manier worden de ademstops voorkomen. Veel gebruikers van een CPAP slapen beter en voelen zich overdag fitter. Voor een effectief resultaat is het belangrijk om het apparaat elke nacht te gebruiken.

Overal uitgerust met een CPAP, thuis en op reis

Een CPAP apparaat kan zelf aangeschaft worden. Naast apparaten voor thuis bestaan er ook CPAP apparaten voor op reis: bijvoorbeeld de zeer compacte BMC M1 Mini. Deze CPAP neemt u gemakkelijk overal mee naartoe! Eventueel kunt u de resultaten van de therapie in de app op uw smartphone bekijken.

 

Gaat u kamperen en heeft u geen netstroom, of verblijft u in een gebied met regelmatige stroomuitval? Dan is een CPAP batterij onmisbaar. Dankzij de (universele) Medistrom batterij wordt u overal uitgerust wakker met uw CPAP. Deze accu is ook goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig. Standaard laadt u hem op met de netstroom adapter van uw CPAP apparaat. Een 12 volt adapter en zonnepaneel zijn optioneel verkrijgbaar. Er is veel mogelijk!

 

Voor CPAP apparatuur, CPAP maskers en ander toebehoren kunt u terecht bij Oxigo, uw ademhalingsexpert.

 

Website: www.oxigo.co
Mailadres: info@oxigo.co
Tel.: 085 019 0291

 

 

zuurstofconcentrator

 

 

Reacties

Wij horen graag van u

1 reactie

  1. Reageer juni 21, 20:34 #1 haije

    Wij zijn van plan om een zuurstofconcentrator aan te schaffen, bestaan hier ook regelingen voor financiele vergoedingen voor.