Blijf genieten van boeken, kranten en tijdschriften

Blijf genieten van boeken, kranten en tijdschriften

“Ik luister nu naar boeken, maar noem het nog steeds lezen.”

 

Veel mensen gaan er graag voor zitten. Voor een goed boek of hun favoriete tijdschrift. Wat als het lezen niet meer gaat door slechter zicht of omdat het vasthouden van boeken moeite kost? Dan is er Passend Lezen; een bibliotheek vol gesproken boeken, kranten en tijdschriften.

 

De collectie van Passend Lezen bevat ruim 87.000 gesproken boeken, 1000 hoorspelen en 190 hoorcolleges, maar ook boeken in grootletter en braille. Variërend van streekromans tot detectives, van klassiekers tot de nieuwste bestsellers. Daarnaast biedt Passend Lezen ook bijna alle landelijke en regionale dagbladen en populaire tijdschriften die je kunt beluisteren en/of digitaal kunt lezen. Er is hiermee voor ieder wat wils.

passend lezenGemakkelijk, altijd en overal

Luisteren naar gesproken lectuur kan op verschillende manieren. Digitaal via de website of via de gratis Passend Lezen-app voor de smartphone of tablet. Het is ook mogelijk om de gesproken lectuur op Daisy-cd thuis te ontvangen. Deze cd’s beluister je zonder internet via een Daisyspeler, welke vergoed kan worden door de zorgverzekeraar afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Voor wie?

Passend Lezen is dé bibliotheek voor iedereen met een leesbeperking zoals mensen die blind of slechtziend zijn, dyslexie hebben of te maken hebben met een fysieke beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson) of cognitieve beperking (bijvoorbeeld afasie of een verstandelijke beperking). De collectie is ook voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel.

 

Een lidmaatschap voor volwassenen kost €30 per jaar en is gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Gratis informatie

Meer weten over Passend Lezen? Vraag de gratis Wegwijzer ‘Zo blijf je lezen’ aan via www.passendlezen.nl/zoblijfjelezen. Of bel naar 070 3381500.

Boeken automatisch op je boekenplank

Wil je wel lezen maar is bestellen lastig? Geen probleem! Klanten kunnen op basis van hun voorkeuren automatisch nieuwe boeken op de digitale boekenplank geplaatst krijgen. Zo heb je altijd een goed verhaal in huis!

 

 

Passend lezen

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!