Zo blijft u genieten van boeken, kranten en tijdschriften

Zo blijft u genieten van boeken, kranten en tijdschriften

Kost het u meer moeite om te lezen? Door slechter zicht, problemen met het vasthouden van boeken of bijvoorbeeld dyslexie? Dan is er Passend Lezen; een bibliotheek vol gesproken boeken, kranten en tijdschriften.

 

Het is algemeen bekend dat lezen goed is. Verhalen inspireren, motiveren en laten ons de waan van de dag vergeten. Het kan ons terugbrengen naar onze jeugd maar ons ook laten fantaseren over de toekomst. Daarom is het zo belangrijk om altijd toegang te hebben tot verhalen, ongeacht in welke vorm deze te lezen zijn.

 

Bibliotheekservice Passend Lezen biedt de oplossing als lezen niet (meer) vanzelfsprekend is. De collectie bevat ruim 83.000 gesproken boeken, 1000 hoorspelen en 190 hoorcolleges, maar ook grootletter en braille. Variërend van streekromans tot detectives, van klassiekers tot de nieuwste bestsellers. Daarnaast biedt Passend Lezen ook bijna alle landelijke en regionale dagbladen én populaire tijdschriften die beluisterd en/of digitaal gelezen kunnen worden. Er is dus voor ieder wat wils.

passend lezenGemakkelijk, altijd en overal

Luisteren naar gesproken lectuur kan op verschillende manieren. Digitaal via de website of via de gratis Daisylezer-app van Passend Lezen voor de smartphone of tablet. Uiteraard is het ook mogelijk om de gesproken lectuur op Daisy-cd thuis te ontvangen. Deze cd’s kunt u zonder internet beluisteren via een Daisyspeler, welke vergoed kan worden door de zorgverzekeraar afhankelijk van uw situatie.

Voor wie?

De collectie van Passend Lezen is exclusief beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking, zoals mensen met een visuele beperking of mensen die dyslexie hebben. Daarnaast is de collectie ook voor mensen met een cognitieve beperking (bijvoorbeeld afasie of een verstandelijke beperking), mensen met een motorische beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson) en voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Een lidmaatschap kost €30 per jaar voor volwassenen en is gratis voor kinderen met een leesbeperking tot 18 jaar.

Titels kiezen: zelf of automatisch toegestuurd krijgen

Gaat u op onderzoek uit in de catalogus of laat u zich liever verrassen door titels binnen een bepaald genre? Beide kan!
Bij Passend Lezen kunnen klanten, op basis van hun voorkeuren, automatisch nieuwe boeken toegestuurd krijgen. Lekker makkelijk!

Gratis informatie

Wilt u meer weten over Passend Lezen? Vraag de gratis Wegwijzer ‘Zo blijf je lezen’ aan via: www.passendlezen.nl/zoblijfjelezen of bel naar 070 3381500.

 

 

Passend lezen

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!