Zo blijft u genieten van boeken, kranten en tijdschriften

Zo blijft u genieten van boeken, kranten en tijdschriften

Ging u er vroeger ook graag voor zitten? Voor een goed boek, of uw favoriete tijdschrift. En gaat dat nu niet meer omdat uw ogen minder worden of omdat het meer moeite kost om boeken vast te houden? Dan is er Passend Lezen; een bibliotheek vol gesproken boeken, kranten en tijdschriften.

 

Het is algemeen bekend dat lezen goed is. Verhalen inspireren, motiveren en laten ons de waan van de dag vergeten. Het kan ons terugbrengen naar onze jeugd maar ons ook laten fantaseren over de toekomst. Daarom is het zo belangrijk om altijd toegang te hebben tot verhalen, ongeacht in welke vorm deze te lezen zijn.

 

Bibliotheekservice Passend Lezen biedt de oplossing als lezen niet (meer) vanzelfsprekend is. De collectie bevat ruim 80.000 gesproken boeken, 1000 hoorspelen, 150 hoorcolleges, maar ook grootletter en braille. Variërend van streekromans tot detectives, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. Wekelijks wordt de collectie uitgebreid met nieuwe titels. Daarnaast biedt Passend Lezen ook bijna alle landelijke en regionale dagbladen én populaire tijdschriften die beluisterd en/of digitaal gelezen kunnen worden. Er is dus voor ieder wat wils.

passend lezenGemakkelijk, altijd en overal

Luisteren naar gesproken lectuur kan op verschillende manieren. Digitaal via de website of via de gratis Daisylezer-app van Passend Lezen voor de smartphone of tablet. Uiteraard is het ook mogelijk om de gesproken lectuur op Daisy-cd thuis te ontvangen. Deze cd’s kunt u zonder internet beluisteren via een Daisyspeler, welke vergoed kan worden door de zorgverzekeraar afhankelijk van uw situatie.

Voor wie?

De collectie van Passend Lezen is exclusief beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking, zoals mensen met een visuele beperking of mensen die dyslexie hebben. Daarnaast is de collectie ook voor mensen met een cognitieve beperking (bijvoorbeeld afasie of een verstandelijke beperking), mensen met een motorische beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson) en voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Een lidmaatschap kost €30 per jaar voor volwassenen en is gratis voor kinderen met een lees-beperking tot 18 jaar.

Zelf kiezen of automatisch toegestuurd krijgen

Gaat u op onderzoek uit in de catalogus of laat u zich liever verrassen met titels binnen een bepaald genre? Beide kan!
Klanten kunnen op basis van hun voorkeuren automatisch nieuwe boeken toegestuurd krijgen. Deze dienst is beschikbaar voor boeken die digitaal te lezen zijn of fysiek via de Daisyspeler.

Kennismaken met Passend Lezen

Wilt u kennismaken met onze collectie? Wij sturen u vrijblijvend informatie toe. Bezoek onze website www.passendlezen.nl of bel naar 070 3381500.

 

 

Passend lezen

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie