Passend lezen

Passend lezen

Kost het u meer moeite om te (blijven) lezen? Of vergt het meer inspanning om boeken vast te houden? Bibliotheekservice Passend Lezen biedt de oplossing met haar collectie van ruim 75.000 gesproken boeken, kranten en tijdschriften.

 

Het is algemeen bekend dat lezen goed is. Verhalen inspireren, motiveren en laten ons de waan van de dag vergeten. Het kan ons terugbrengen naar onze jeugd maar ons ook laten fantaseren over de toekomst. Daarom is het zo belangrijk om altijd toegang tot verhalen te hebben, ongeacht in welke vorm deze te lezen zijn.

 

Bibliotheekservice Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen die niet (meer) in staat zijn om op de reguliere manier te lezen. Passend Lezen heeft hiervoor een collectie met ruim 75.000 gesproken boeken, 1000 hoorspelen, 150 hoorcolleges, maar ook grootletter en braille. Variërend van streekromans tot detectives, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. Maandelijks wordt de collectie uitgebreid met nieuwe titels. Er is dus voor ieder wat wils. Daarnaast biedt Passend Lezen een uitgebreide kiosk met circa 125 titels van populaire kranten en tijdschriften die beluisterd en/of digitaal gelezen kunnen worden, waaronder De Telegraaf, De Volkskrant, Voetbal International, De Libelle en de Happinez.

 

passend lezenGemakkelijk, altijd en overal

Luisteren naar gesproken lectuur kan op verschillende manieren. De app van Passend Lezen, de Daisylezer-app, maakt het mogelijk om gemakkelijk, altijd en overal de lectuur van Passend Lezen te beluisteren. Deze app is gratis beschik-baar voor iOS en Android. Uiteraard is het ook mogelijk om de gesproken lectuur op Daisy-cd thuis te ontvangen. Deze cd’s kunt u zonder internet beluisteren via een Daisyspeler, welke vergoed kan worden door de zorgverzekeraar. Met de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, streven we ernaar om leesplezier voor iedereen mogelijk te maken.

Voor wie?

De collectie van Passend Lezen is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking, mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Passend Lezen is er ook voor mensen met een zogenoemde cognitieve beperking (bijvoorbeeld afasie of een verstandelijke beperking), mensen met een motorische beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson) en voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Een lidmaatschap kost €30 per jaar.

Kennismaken met Passend Lezen

Wilt u kennismaken met onze collectie? Wij sturen u vrijblijvend informatie toe. Bezoek onze website www.passendlezen.nl of bel naar 070 3381500.

 

 

Passend lezen

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie