Persoonlijke behandeling bij voet- en enkelklachten

Persoonlijke behandeling bij voet- en enkelklachten

Patiënten wachten vaak te lang met het zoeken van professionele hulp bij voet- en enkelklachten. De polikliniek Orthopedie van het BovenIJ zieken-huis in Amsterdam-Noord heeft een speciaal voet- en enkelspreekuur waar patiënten terecht kunnen voor de behandeling van voet- en enkelklachten.

 

Ellen ter Keurs, orthopedisch chirurg in het BovenIJ ziekenhuis: ‘Bij de behandeling van voet- en enkelklachten houden we rekening met de persoonlijke omstandigheden van de patiënt. Daarom krijgt elke patiënt een persoonlijk behandelplan. We maken altijd een röntgenfoto van de voeten en afhankelijk van de klachten kan er ook een MRI, CT-scan of echografie gemaakt worden. In overleg met de patiënt kiezen we dan voor een operatie of een behandeling met hulpmiddelen.

 

Bij veel voetklachten kan een operatie voorkomen worden door goed advies over de juiste steunzolen of passende schoenen. Daarvoor is een orthopedisch schoenmaker aanwezig, die de patiënt advies geeft over de mogelijkheden van orthopedische schoenen of direct steunzolen kan aanmeten.’ Ook patiënten die na een enkelblessure langdurig klachten houden zijn vaak goed te behandelen. De behandeling kan bestaan uit het starten van de juiste fysiotherapie. Geeft een normale therapie geen gewenst resultaat dan zou een kijkoperatie (arthroscopie) kunnen volgen.

persoonlijke_behandeling_bij_voet-en_enkelklachtenErvaring van een patiënt

De heer de Waart is nog maar kort geleden geopereerd aan zijn enkel, en nu al voelt hij dat het goed zit. De aanleiding was minder fraai. Vlak voor zijn zomervakantie blokkeerde zijn enkel, hij kon niks meer. “Dat was een heel gek gevoel. Bij mijn afspraak in het BovenIJ ziekenhuis deed dokter ter Keurs onderzoek, en op de MRI zag ze dat een operatie onvermijdelijk was: botsplinters door mijn hele enkel en slijtage”, vertelt de heer de Waart.Zijn vakantie verliep hierdoor anders dan gepland. De operatie en het herstel verliepen voorspoedig. Na een dag of tien konden zelfs de krukken al aan de kant. De heer de Waart: “Tijdens de controle liet dokter ter Keurs me de foto’s zien van vóór en ná de operatie. Wat een verschil: de ene is net een krater vol splinters en de ander mooi leeg. Het gaat goed komen!”

 

Benieuwd naar het hele verhaal van de heer de Waart? Kijk dan op www.bovenij.nl bij ‘patiënten vertellen’.

 

Met een verwijzing van de huisarts kunt u een afspraak maken voor het voet- en enkelspreekuur. Vraag uw zorgverzekeraar of een bezoek aan het voet- en enkelspreekuur in uw polis wordt vergoed. Hiermee voorkomt u financiële verrassingen. Orthopedie polikliniek: 020-6346556.

 

 

bovenij_ziekenhuis

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!