Podotherapie – Lekker lopen, sporten, bewegen

Podotherapie – Lekker lopen, sporten, bewegen

Sport en bewegen is goed voor jong en oud. Dit kan op elk niveau! Waar het om gaat is dat je lekker kunt bewegen zonder klachten, of je nu kiest voor een wandeling in de buitenlucht, trainen in de sportschool of een balsport.

Op pad

Onze spieren, botten en gewrichten zijn gebaat bij belasting en beweging. Daarnaast heeft bewegen ook een positief effect op onze mentale gezondheid. Om die reden is wandelen ook heel populair. En voor wandelen geldt net als voor andere sporten en activiteiten: bouw het rustig op. Als je niet gewend bent om veel te wandelen, ga dan niet ineens een wandeling van een paar uur maken. Laat je voeten wennen aan de belasting en zorg voor geschikt en goed passend schoeisel. De (sport)podotherapeut is expert als het gaat om wandelen en kan je op weg helpen met advies of een onderzoek naar je looppatroon en indien nodig een behandeling.

PodotherapiePodotherapie en sport

Ervaar je klachten of heb je begeleiding nodig? Een (sport)podotherapeut is thuis in de wereld van sport en bewegen. Een (sport)podotherapeut begint met het luisteren naar jouw klachten en wensen. Daarna volgt een bewegingsonderzoek. Daarbij kijkt de (sport)podotherapeut naar de bewegingen die je maakt tijdens het lopen en tijdens het sporten. Er wordt gekeken welk effect dat heeft op jouw spieren, pezen en gewrichten. Op basis daarvan bepaalt de (sport)podotherapeut samen met jou de beste oplossing.

Strikadvies

Goede, comfortabele wandelschoenen zijn onmisbaar als je een flinke wandeling gaat maken. Om te voorkomen dat je last krijgt van blaren en pijntjes door drukplekken kan het helpen om je schoenen net even anders te strikken. Op onze website vind je video’s van drie verschillende strikadviezen die kunnen helpen bij:
• het verminderen van lokale druk,
• het apart reguleren van je voor- en achtervoet,
• het verminderen van druk bij je grote teen.
Zie ook de strikadviezen van de NVvP.

 

Doe er je voordeel mee en vooral veel succes met wandelen

 

 

nvvp

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!