4 jaar slikken en na 12 jaar nog steeds effect

4 jaar slikken en na 12 jaar nog steeds effect

Ruim 12 jaar geleden is in Zweden een bijzonder onderzoek gestart om ouderen langer gezond en zelfstandig te houden. De eerste uitkomsten na 4 jaar waren al bijzonder, maar dat de aanpak na 4 jaar slikken en 8 jaar niet slikken nog steeds een bewezen effect heeft is bijna niet te geloven.

Ongeloof

De ruim 400 deelnemende ouderen werden onderverdeeld in 2 groepen. De ene groep kreeg Q10 en Seleen en de andere groep kreeg nepmiddelen of placebo’s. De uitkomsten waren na 4 jaar opzienbarend: een daling van overlijden en een daling van ernstige hart- en vaatklachten (MACE), verbeterde werking van het hart en een verhoging van de kwaliteit van leven. Cardioloog Alehagen had dit zelfs bij zijn beste medicijnen nog niet eerder gezien. Na de eerste studie heeft hij nog 7 studies gepubliceerd om te achterhalen waar de oorzaak lag van deze bijzondere resultaten. Een van de belangrijkste ontdekkingen was dat Q10 en seleen door het halveren van het ontstekingseiwit hs-CRP het hart- en vaat prima kon versterken. Ook bleek deze combinatie het hart beter te laten werken. De Q10/Seleen groep had ook een hogere Quality-of-Life score op de wereldwijd gebruikte meetmethode.Het leven werd niet alleen langer, maar ook beter.

 

Zweedse cardioloog kan het nog steeds niet geloven

q10Nieuw ongeloof

Na 4 jaar was de studie afgerond en stopten de deelnemers met het slikken van Q10/Seleen. Nu is een nieuwe studie verschenen om te onderzoeken of na 12 jaar nog steeds een verschil te meten is tussen de slikkers van de echte en de nepmiddelen. Tot de grote verbazing van professor Alehagen was er nog steeds een wetenschappelijk bewezen verschil tussen de twee groepen. Zo was in de placebogroep de mortaliteit (sterfte) 39% en in de Q10/Seleen groep 28%. Het bewijs is hard volgens wetenschappelijke normen. Dus na 4 jaar slikken en na 8 jaar niet slikken is het effect nog steeds duidelijk meetbaar. Een zeer goede investering in de gezondheid met een jarenlang rendement!

Belangrijk nieuws

Ouderen kunnen met een gerichte aanpak langer gezond blijven leven en dat ook nog met een hogere kwaliteit kunnen doen. Goed nieuws voor Zweden, waar in verhouding een sterke veroudering van de bevolking wordt verwacht. Nu kunnen ouderen op een natuurlijke, milde en relatief goedkope manier langer gezond en zelfstandig blijven wonen.

 

De keuze voor Q10 en Seleen is gebaseerd op het feit dat seleen in Noord-Europa beperkt in de bodem en de voeding aanwezig is. De stof Q10 wordt in het lichaam aangemaakt, maar de aanmaak daalt (sterk) bij het ouder worden. De keuze voor Q10/Seleen van Pharma Nord is gemaakt omdat deze producten in Scandinavië geregistreerd zijn en de onderzoekers snel toestemming konden krijgen voor het onderzoek bij de groep kwetsbare ouderen van 70 tot 88 jaar. De samenstelling van de onderzoeksproducten is uniek en niet uitwisselbaar.

 

Zie eventueel ook deze advertorial van Pharma Nord!

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!