Recreatiepark West Betuwe

Recreatiepark West Betuwe

Midden in Nederland ligt ‘Recreatiepark West Betuwe’. Het is het hele jaar door 24/7 geopend en gratis toegankelijk. Ruwweg ligt het binnen de driehoek Gorinchem – Culemborg – Tiel met als zuidelijke begrenzing de Waal. Er is van alles te beleven, je kunt er lekker uit eten en je kunt er prima overnachten.

Watersport

Een van de vele attracties in ‘Recreatiepark – eigenlijk gemeente – West Betuwe’ is de watersport. Je kunt met eigen of gehuurde boot varen op de Waal en op de Linge. De Linge leent zich bovendien prima voor kano-en. In Enspijk, vlakbij de A2, is een kano-(en fiets-)verhuur kano.nl en er is een Linge-Peddelroute (www.uitinderegio.nl/peddelroute). Er zijn ook fluisterboten en supplanken te huur (lingevaart.nl/watersport/sup-huren).

Vanuit Leerdam kun je een rondvaart maken over de Linge, als je wilt gecombineerd met een lunch of diner aan boord (rederijleerdam.nl).

Het Betuwestrand in Beesd

Het Betuwestrand heeft een prachtige waterski-baan. Erg in trek. Dus tijdig reserveren. Zwemmen, zonnebaden en een terrasje pakken kan op het brede strand van het strandbad. Voor kinderen zijn er speeltoestellen op het strand en op de camping van Betuwestrand. Zwemmen en overnachten kun je ook bij De Rotonde in Enspijk (www.campingderotonde.nl).

West BetuweFietsen en wandelen

Het hele jaar door is ‘Recreatiepark West Betuwe’ een heerlijke plek om te wandelen en te fietsen. Je kunt je eigen fiets- of wandelroute uitstippelen aan de hand van knooppunten-kaarten of kiezen voor een uitgestippeld klompenpad (klompenpaden.nl) of een van de struinroutes langs de Waal (https://struingids.nl/struinroutes).

Forten

Het recreatiepark telt drie forten van de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie: Fort Asperen (www.fortbijasperen.nl)
Fort aan de Nieuwe Steeg – nu bekend als GeoFort (www.geofort.nl) – en Fort Vuren (https://fortvuren.nl).
Ga je met kinderen op stap, dan is GeoFort een aanrader, een educatieve attractie waar alles om de toekomst van de aarde draait. Bij het fort ligt een gratis toegankelijke water-zand- en klautertuin, één grote uitdaging voor jong en nog-niet-zo-heel-erg-oud.

Overnachten

‘Recreatiepark West Betuwe’ ligt zo centraal dat wie er ’s morgens heengaat, gemakkelijk ’s avonds weer thuis kan zijn. Maar waarom zou je niet een paar dagen blijven? Je hebt keus uit veel B&B’s en campings. Je kunt bijvoorbeeld kamperen bovenop Fort Vuren of overnachten in de B&B daar. In Rumpt kun je zelfs kamperen in een boomgaard (www.campingdepit.nl).

 

Een andere speciale camping is ‘De Lingehof’ in Rhenoy (www.delingehof.nl). Daar werken onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Om te overnachten aan het mooiste plekje van de Linge, moet je even het Recreatiepark verlaten en naar Hotel aan de Linge (hotelaandelinge.nl) in Kedichem gaan, vlakbij Leerdam.

 

Mocht je meer willen weten over ‘Recreatiepark West Betuwe’, bijvoorbeeld over winkelen, musea, theaters, restaurants, molens, fruitbeleving, evenementen, etc. kijk dan o.a. op:
www.lingestreek.nl
www.welkomindebetuwe.nl
www.wegwijsinwestbetuwe.nl/is/agenda

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!