Vakantie vieren en geld toe

Vakantie vieren en geld toe

Vakantie vieren en geld toe. Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar bij Rent-a-Tent kan het. Mits je affiniteit met kamperen hebt, goed met mensen kunt omgaan en minimaal 10 weken van huis kunt. In die weken zorg je dat de accommodaties van Rent-a-Tent keurig in orde zijn en ben je het gastvrije aanspreekpunt voor de gasten in binnen- en buitenland.

Mensen-mensen

Van Legoland® in Denemarken tot Split in Kroatië en van de Costa Brava in Spanje tot Steiermark in Oostenrijk zijn op zo’n 100 campings tenten en stacaravans te huur van Rent-a-Tent. Het aantal accommodaties per locatie loopt uiteen van 10 tot 30. Het beheer daarvan vertrouwt Rent-a-Tent toe aan actieve stellen (mv/mm/vv) die van kamperen houden. “Essentieel is dat onze beheerders – zoals dat tegenwoordig wel wordt genoemd – échte mensen-mensen zijn.” Als andere vereisten noemt Algemeen Directeur, Marieke de Boer, levenservaring en dat je een lange periode van huis kunt, minimaal 10 weken, maar liefst het hele kampeerseizoen van april/mei tot eind september of een voorseizoen of alleen een hoogseizoen. “Meestal zijn onze beheerders gepensioneerden, maar ook bijvoorbeeld een zzp-er die zich kan vrijmaken. Ze komen uit bijvoorbeeld de horeca, zorg, onderwijs, politie, hebben een winkel gehad of zijn veteranen.”

Picobello

Voor het seizoen begint zijn ploegen onderweg geweest om de tenten op te bouwen. Na het seizoen komen ze die weer afbouwen. Aan het begin van het kampeerseizoen zorgen de beheerders dat de accommodatie in orde is voor de eerste gasten, van serviesgoed en pannen tot een schone tafel, stoelen, bedden en ook de sköttelbraai. De maanden daarna zorgen zij dat alles steeds picobello in orde is voor nieuwe gasten en controleren bij vertrek of alles weer netjes en heel wordt achter gelaten. Eventuele schade wordt verrekend met de borgsom die alle gasten betalen. Aan het eind van het seizoen zijn de dan dienstdoende beheerders ook betrokken bij het inpakken. Marieke “Elk stel maakt de werkverdeling die het beste past bij ieders kwaliteiten. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor onze beheerders. Zij moeten altijd op ons kunnen terugvallen. Bovendien gaan we zelf alle campings af. Kijken hoe het gaat, even vinger aan
de pols.”

Glimlach bij het uitzwaaien

Herma en Gerrit Wessels zijn al meerdere jaren beheerder. Herma komt uit de zorg. Gerrit is oud-marinier. Met sprankelende ogen vertellen ze over hun ervaringen. Voor beiden is het mooiste van hun werk als beheerder: de waardering die zij krijgen van de gasten, de glimlach bij het uitzwaaien. “We wisten niet dat er zoveel bijzondere mensen zijn. Je ziet mensen een paar dagen en in die tijd zorg je dat ze een fijne vakantie hebben. Dus we hebben ogen en oren open om in de gaten te houden of onze gasten het naar hun zin hebben.“ De gastvrijheid van beheerders begint met het in orde maken van de accommodaties. Herma: “Het geeft mij een trots gevoel als ik voor nieuwe gasten de accommodatie weer op orde heb. Zo van: ‘Laat ze maar komen. Wij zijn er klaar voor.’” De gasten komen uit heel Europa. Beheerders weten hoe laat de gasten verwacht worden. Ze ontvangen die bij het meldpunt van Rent-a-Tent of al bij de receptie van de camping. Ze brengen de nieuwkomers naar hun tent of caravan, maken ze wegwijs op de camping en, als ze dat vragen, in de omgeving.

Rent-a-tentDynamisch

De beheerders verblijven in hun eigen camper of caravan. Die staat een eindje uit de buurt van de accommodaties van Rent-a-Tent. Dat geeft een zekere privacy. “Maar vaak ontdekken gasten toch al gauw waar je staat, en komen ze even langs om een praatje te maken. Dat is eigenlijk ook best leuk, al die verhalen.” vindt Herma. Contacten met de gasten kost zo’n twee uur per dag. Daar tussen-
door hebben beheerders tijd voor zichzelf. De dinsdagen zijn altijd vrij. Er is voor beheerders dus voldoende gelegenheid ook zelf vakantie te vieren. Ook eventueel met (klein-)kinderen wanneer die op de camping komen staan. Beheerders zijn op de camping, behalve het gezicht van Rent-a-Tent ook een tussenschakel tussen de gasten en campingeigenaar. “Die kent jou en mocht er iets spelen dan is dat gemakkelijker met jou op te lossen dan met een klagende gast.” Alle taken die Herma en Gerrit als beheerder te doen hebben en de interactie met de gasten, maken hun vakanties dynamisch. Ook dat vinden ze aantrekkelijk aan het beheerder zijn. En natuurlijk het zakcentje dat ze eraan overhouden.

Aanmelden

Lijkt het u wel iets om collega te worden van Herma en Gerrit? Dat kan gemakkelijk. U kunt solliciteren via www.rent-a-tent.nl/beheerder. Vervolgens stuurt Rent-a-Tent u aanvullende informatie. Blijft u geïnteresseerd, dan wordt u met andere belangstellenden uitgenodigd voor een gesprek bij Rent-a-Tent in Markelo. Daarna volgt eventueel nog een laatste één-op-één-gesprek.
U kunt aangeven in welk land u het liefste beheerder zou willen zijn. Maar ook hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 

 

Rent-a-tent

 

 

Tags vakantie

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!