Respect foundation

Respect foundation

We leven in een divers land waar binnen de vele overeenkomsten én verschillen zorgen voor een enorme verrijking van onze samenleving. Toch wordt dit niet altijd zo gezien. Waar diversiteit – in alle opzichten- toeneemt, neem tolerantie en acceptatie af. Het persoonlijk gesprek wordt vaker gemeden, waardoor er minder begrip en verbinding plaatsvindt. Dit heeft als gevolg dat we meer naast elkaar dan mét elkaar leven.

 

De Respect Foundation heeft als missie om de maatschappij mooier te maken door met jongeren te werken aan respect voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. Wij geloven dat alle jongeren een moreel kompas in zich hebben dat wij samen kunnen activeren en begeleiden!

respect foundationWeek van respect

Naast vele Respect- initiatieven (neem een kijkje op www.respectfoundation.nl) Organiseert de Respect Foundation sinds 2006 de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne de ‘Week van Respect’. In totaal bereikten we al 1.7 miljoen jongeren! We werkten samen met 200 gemeenten, duizenden gastsprekers, 14 nationale sportbonden en duizenden scholen/klassen (po,vo,mbo) in heel Nederland. Want; samen staan we sterk!

 

Een belangrijk onderdeel van de Week van Respect is het persoonlijke verhaal. Wij geloven dat u door het delen van uw persoonlijke verhaal kinderen en jongeren kunt inspireren en activeren bij te dragen aan een Respectvolle samenleving. Juist nu de huidige situatie het contact tussen jongeren en ouderen moeilijk maakt, is het opzoeken van verbinding essentieel. Met het persoonlijke verhaal slaan we een brug tussen generaties. Ook onze founder Awraham Soetendorp pleit voor het blijven ontmoeten van elkaar. Juist nu, ook al is het in de huidige situatie via een online ontmoeting of video boodschap.

Het persoonlijk verhaal

Heeft u ook een verhaal met het thema Respect? Een verhaal waarmee u kinderen en jongeren kunt inspireren? U kunt zich aanmelden en hier meer over lezen op onze website weekvanrespect.nl. Ook kunt u meedoen met de campagne #ikdeelmijnverhaal, door een videoboodschap in te sturen!

 

U vindt meer persoonlijke verhalen en extra informatie onze website. En heeft u vragen? Bel of mail ons gerust!

 

 

respect foundation

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!