Spectaculaire Waal boottocht

Spectaculaire Waal boottocht

Deze zomer kun je van juni tot en met september met een supersnelle boot varen tussen Slot Loevestein en Zaltbommel en terug. Je fiets mag gratis mee. Je dagkaart voor de vaartocht tussen Loevestein – Zaltbommel geeft bovendien toegang tot de overige veerdiensten van Riveer, bijvoorbeeld naar Gorinchem, Woudrichem en Werkendam.

 

Op de website van Riveer staat: “De tocht van 45 minuten over de Waal is niet zomaar een veerverbinding; het is een attractie. Het snelle varen, de omgeving vanuit een ander oogpunt zien; het spreekt tot de verbeelding. ‘Het is geweldig om te brede uiterwaarden aan je voorbij te zien vliegen,’ vertelde een gast ons afgelopen zomer.” Dat klopt helemaal.

 

riveerAlleen al het optrekken van de boot is een sensatie. Sta je op het dek om te kunnen genieten van het uitzicht, hou je dan goed vast. Zit je binnen, dan word je in je stoel gedrukt als zat je in een snelle sportwagen. Eenmaal op gang snelt de boot over het water alle grote waalschepen voorbij. De boot maakt een tussenstop bij het veer van Brakel. Eventueel kun je daar van of aan boord gaan.

 

De boottocht Loevestein – Zalt-bommel biedt veel aanvullende mogelijkheden om te genieten. Het zij van bijzondere vestingsteden, het zij van de waaldijken, het zij van de natuur achter de dijken.

 

Zaltbommel kennen we allemaal van het liedje van de torenspits. Het is bovendien de stad van Jip en Janneke, want ooit de woonplaats van illustratrice Fiep Westendorp. Haar Jip en Janneke kijken nu uit over de Waal. Maar je vindt ze in Zaltbommel tevens in het museum.

 

Slot Loevestein is natuurlijk bekend vanwege Hugo de Groot en zijn ontsnapping in de boekenkist. Maar de rondleiders hebben nog veel meer wetenswaardigs voor je in petto. Loevestein is onderdeel van de zogeheten Vestingdriehoek: Gorinchem – Woudrichem -Loevestein. Deze vestingdriekhoek was onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en diende om de toegang van vijanden via de Waal te voorkomen. Fort Vuren, aan de andere kant van de Waal tegenover Slot Loevestein, was ook onderdeel van die verdediging. Wil je winkelen, dan heeft Gorinchem je veel te bieden. Maar ook op het gebied van historie en moderne kunst is daar heel wat te beleven. En bijzondere restaurantjes vind je er te over. Hou je van vis, dan is het oude vissersdorp Woudrichem een aanrader. Het is een gezellig dorp met onder andere een beeld van Jan Klaassen de trompetter uit het lied van Rob de Nijs. Ook Jacoba van Beieren heeft er een standbeeld. Woudrichem is een geschikt startpunt voor een fietstocht door de Biesbosch. Ook vanuit alle overige op- en afstapplaatsen kun je mooie fiets- en wandeltochten maken.

 

riveer

 

Pak deze zomer je kans, want of het volgend jaar ook weer kan, is nog onzeker. Dus maak nu alvast je plannen en reserveer binnenkort op www.riveer.nl Je vindt op die site onder ‘toerisme’ ook links naar alle mogelijkheden om je unieke ervaring van de boottocht uit te breiden met andere belevingen in dit prachtige rivierengebied.

 

riveer

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!