Hennie heeft  de touwtjes in handen

Hennie heeft de touwtjes in handen

Hennie Gelok vond het best een beetje spannend om een breiclub te beginnen. Zouden zich wel mensen melden? Ontstaat er gedoe? Maar die zorgen waren nergens voor nodig. Hennie heeft de touwtjes in handen.

 

De Samen Breien club in Ridderkerk bestaat bijna 1 jaar! Coördinator Hennie Gelok vond het best een beetje spannend. Zouden zich wel mensen melden? Ontstaat er gedoe? Maar die zorgen waren nergens voor nodig! Ontdek haar verhaal.

 

Iedere week komen zo’n 15-20 ouderen samen om gezellig te handwerken. Afwisselend, bezorgt het team van coördinatoren Hennie en Trudy en vrijwilligsters Joan, Nellie en Nicoline ze een fijne middag. “De deelnemers nemen nieuwe mensen mee en eenmaal hier merken ze hoe aanstekelijk het werkt.” De tafel vol wol, breinaalden, koffie en koek zegt genoeg. Zelfs een mascotte ontbreekt niet.

samen breienHandeltje

Hennie geniet van het enthousiasme van de breisters. “Ze wisselen patronen uit en leren nieuwe technieken.” Er is een ware handel ontstaan. “Sokken, sjaals, eierwarmers, poppen: we verkopen van alles en doneren de opbrengst aan verzorgingshuis Riederborgh die onze ruimte faciliteert.”

Altijd welkom

Het leukst aan de breiclub? Volgens Hennie is het de toegankelijke sfeer. “Er zijn geen verplichtingen. Je hoeft hier echt niet elke week te zijn. We houden wel een gastenlijst bij. Op die manier laten we zien dat je wel wordt verwacht en dat we blij zijn als je er bent. We zijn geïnteresseerd in onze leden, want we vinden ze veel te gezellig om te missen! Maar je hoeft natuurlijk niks. Je komt hier voor je plezier.”

Ruimte voor rolstoelers

Het contact maken bij deze breiclub gaat gemakkelijk en voorkomt dat de breisters eenzaam thuis zitten. “Ook de mensen die slecht ter been zijn, komen graag. We hebben hier genoeg ruimte voor rolstoelen of rollators. Schuif maar aan!”

Mannen

Of er ook mannen komen? “Ja, René, want die pakt soms spullen voor ons boven uit de kast. Als bedankje zijn we nu een sjaal voor hem aan het breien. Verder zijn er alleen vrouwen.” Een van de deelneemsters vertelt: ‘’Mijn man blijft altijd netjes voor de deur staan wanneer hij mij brengt en haalt. Misschien vindt hij het toch maar een beetje eng, haha!”

Vrijwilligershobby

Ook de vrijwilligers genieten volop. “Ze noemen het wel vrijwilligerswerk, maar eigenlijk is het helemaal geen werk. Meer hobby, want het is zo gezellig! Ik ging hierheen met het idee om de oudjes wat te leren, maar ze kunnen het allemaal al, en ze leren mij een hoop!

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie