Samen een  eerste stap online

Samen een eerste stap online

Steeds meer zaken zijn online te regelen. Bijvoorbeeld een route opzoeken of boodschappen doen via het internet. Ook voor sociaal contact zijn er veel mogelijkheden, zoals via Facebook of WhatsApp. Zet de eerste stap met Welkom Online.

Het antwoord helpt meteen

Welkom Online is een gratis online lesprogramma dat zelfstandig of samen met een vrijwilliger gevolgd kan worden. Leer bijvoorbeeld over videobellen, een uitje plannen en handige apps. Het programma is ingedeeld op vijf thema’s: het dagelijkse leven, het actieve leven, het sociale leven, het gezonde leven en mobiele leven. Met voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten, waarbij het antwoord meteen helpt.

 

“Je hebt er gewoon een dochter bij”

 

onlineAnnemiek Truggelaar (71) is net gestart met het lesprogramma. Om de week krijgt ze bezoek van vrijwilliger Lieke (27) om digitaal vaardiger te worden. Sinds kort heeft Annemiek een nieuwe smartphone. ”Ik wil graag mijn telefoon beter leren kennen. We zijn nu bezig met foto’s maken, selecteren en verwijderen. Ik wil alle belangrijke dingen leren. Het is ook even gezellig, want je ziet geen mens meer. Lieke is een schatje. Je hebt er gewoon een dochter bij!”

 

Annemiek is nog lang niet uitgeleerd. “Je zit nu veel binnen, dus ik wil leren hoe alles werkt. Ik wil ook boodschappen kunnen bestellen. Ik heb de app er al op gezet. Door Welkom Online word ik er steeds handiger in, maar je moet het ook wel durven. Er valt nog zoveel te leren online. Het is leuk als ik het gewoon kan!”

Wilt u ook wat digitaal vaardiger worden?

Kijk dan op: www.ouderenfonds.nl/welkom-online

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds is er voor u! We organiseren activiteiten waar u op een veilige manier nieuwe mensen leert kennen en leuke dingen onderneemt. Word wegwijs op internet, ontvang een telefoontje van de Zilverlijn of ga erop uit met de BoodschappenPlusBus. Meld u aan voor een van de activiteiten die het Ouderenfonds door het hele land organiseert. Want ouder worden doe je samen. Kijk op www.ouderenfonds.nl voor meer informatie.

Welkom Online in het kort

• Toegankelijk lesprogramma
• Ondersteuning van een vrijwilliger
• Praktijkgericht
• Met helpdesk voor vragen
• Zonder kosten voor u

 

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo, Samsung Nederland en ASML.

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie